Набуваємо практичних навичок в профілактиці метаболічних хвороб тварин на базі Української молочної компанії

September 21, 2024

   Для забезпечення ефективної практичної складової у підготовці фахівців за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина» та наказу ректора НУБіП України від 26.06.2024 р. № 724 «Про графік освітнього процесу на I семестр 2024-2025 навчального року» деканатом факультету ветеринарної медицини було організоване виїзне заняття для а.студентів 4 курсу денної форми навчання (термін навчання 5 років) в ТОВ «УМК» с. Великий Крупіль Згурівського району Київської області.

   Студенти перебували на виїзному занятті разом з викладачами: доцентом кафедри внутрішніх хвороб тварин, Наталією Бойко, старшим викладачем кафедри внутрішніх хвороб тварин, Мариною Дробот та професором кафедри фізіології хребетних і фармакології, Володимиром Духницьким.

   Студенти мали можливість ознайомитись з сучасною прогресивною фермою промислового типу, котра спеціалізується на виробництві високоякісного молока Екстра-класу, племінних нетелей, кормів ВРХ, зернових та бобових культур.

 

   Під час виїзного заняття студентів і викладачів супроводжували директор з тваринництва Андрій Сидельников та головний лікар ветеринарної медицини ТОВ «УМК» Ярослав Сайченко. Провідні фахівці господарства ознайомили студентів з усіма найкращими світовими технологічними досягненнями, що існують у молочній галузі і є на цій фермі. Під час перебування на підприємстві студенти мали змогу оцінити переваги автоматизованих процесів виробництва, сучасних технологій утримання, самостійного виробництва кормів із власноруч вирощених кормових культур – свідчення високого технологічного рівня оснащення ферми. Не менше захоплення викликала максимально автоматизована доїльна зала на фермі, де для використовують устаткування відомого виробника «ДеЛаваль» – доїльний зал «Каскад» на 72 місця виробничою потужністю 300 голів/годину з системою комп’ютерної ідентифікації тварин.

 

 

   Під час відвідування ферми у майбутніх лікарів ветеринарної медицини виникало безліч запитань, зокрема щодо захворюваності тварин та профілактики метаболічних хвороб. Під час дискусії Андрій Сидельников та Ярослав Сайченко надавали чіткі, кваліфіковані відповіді, вказуючи свої досягнення і не приховуючи, що є цілий ряд питань, які завжди виникають на підприємствах такого типу, особливо в умовах воєнного стану. В цілому виїзне заняття вдалось напрочуд насиченим, викликало безліч позитивних вражень. Але, що дуже важливо, студенти отримали нові, сучасні знання про інтенсивне молочне виробництво, про особливості професійної діяльності лікаря ветеринарної медицини на такому підприємстві. Тому, не виключено, що вже через рік хтось із студентів прийде працювати саме на Українську молочну компанію.

   Висловлюємо слова вдячності генеральному директору ТОВ "УМК", члену ради роботодавців факультету ветеринарної медицини Юрію Кунаку, та директору з тваринництва Андрію Сидельникову за надану можливість провести виїзне заняття на базі їх підприємства.

Заступник декана ФВМ, доцент кафедри ветеринарної репродуктології, Юрій Жук
Доцент кафедри внутрішніх хвороб тварин, Наталія Бойко

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook