ПЕРЕДСВЯТКОВИЙ ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ КАФЕДРИ ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ

17 грудня 2020 року

         Вибір професії та закладу вищої освіти є важливим етапом у житті кожного абітурієнта і щоб допомогти їм в цьому викладачі  кафедри обліку і оподаткування вкотре запрошують  випускників шкіл, ліцеїв, гімназій, технікумів і коледжів та їхніх батьків завітати на Онлайн-день відкритих дверей.

Розпочався захід з розповіді ректора Станіслава Ніколаєнко про університет, Голосієво та онлайн-екскурсії по перлині не тільки університету, а й всього Києва -  ботанічному саду НУБіП України. У ньому окрім величезної колекції рідкісних рослин –навчальні лабораторії і, навіть, еко-класи, де є все, що потрібно для навчання: дерев’яні лави і парти, кафедра для викладача, навчальні стенди – і все це під відкритим небом посеред саду, в оточенні рідкісних таксонів та міфілогічних скульптур. Отже, у студентів завжди є де вдихнути свіжого повітря – ботанічний сад НУБіП запрошує всіх охочих у його затишні місця.

 Декан економічного факультету Анатолій Діброва привітав майбутніх абітурієнтів, їх батьків і вчителів із 26 закладів освіти України: 10 коледжів і технікумів (Борзнянського державного сільськогосподарського технікуму, Cосницького сільськогосподарського технікуму бухгалтерського обліку, Таращанського державного технічного та економіко-правового коледжу, Гайворонського політехнічного коледжу, Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого, Ірпінського державного коледжу економіки та права, Ірпінського економічного коледжу, Ніжинського агротехнічного інституту, Рівненського коледжу, Мукачівського аграрного коледжу) та з 16 загальноосвітніх закладів: Таращанські академічні ліцеї «Успіх» та «Ерудит», Івано-Пустинська ЗОШ І-ІІІ ступенів Тернопільської області, НВК № 2, Академічного ліцею ім. В.О. Мельника; м. Обухів, Бiлоцеркiвської ЗОШ І-ІІ ступенів № 6; Бобровицького ЗЗСО №2, ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцею №7 Вінницької міської ради; Менської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т. Г. Шевченка; Ніжинської гімназії № 3, м. Рівне; Українського гуманітарного ліцею КНУ імені Т. Шевченка; гімназії № 315; ЗОШ № 30, 45, 63, 81, 227 м. Києва та багатьох інших (загалом, близько 100 учасників долучилися до Дня відкритих дверей кафедри обліку та оподаткування).

А. Діброва розповів про унікальність навчання на економічному факультеті НУБіП України, його видатних випускників зі спеціальності «Облік і оподаткування», особливості вступу на навчання до НУБіП України у 2021 році, перспективах отримання подвійних дипломів, співпрацю із бізнес-структурами і зарубіжними партнерами та Радою роботодавців.

Після особистого звернення Анатолій Діброва провів для майбутніх вступників онлайн-екскурсію навчальними аудиторіями та науковими лабораторіями, що зацікавило майбутніх абітурієнтів, їхніх батьків, а викладачів коледжів, які в свій час закінчували наш університетнадихнуло ще й на  приємні спогади.

У своєму онлайн-зверненні завідувачка кафедри обліку та оподаткування Євгенія Калюга відмітила, що навчання за спеціальністю «Облік і оподаткування» в Україні здійснюється у більш як 160-ти закладах вищої освіти. НУБіП України має вже більш як піввіковий досвід підготовки головних бухгалтерів, бухгалтерів, аудиторів, бухгалтерів-аналітиків, фахівців із консалтингових (аутсортингових) послуг, судово-економічної експертизи, експертів із податків і зборів, податкових інспекторів. Наразі випускники кафедри працюють у приватному бізнесі різних сфер діяльності, державних установах, банках, фінансових компаніях, аудиторських фірмах. Є. Калюга відмітила високопрофесійний кадровий потенціал, потужну матеріально-технічну базу. Звернула увагу, що навчальний процес здійснюється в аудиторіях, які забезпечені комп’ютерною технікою із сучасними програмними продуктами: «Бухгалтерія 8 для України, редакції 2.0»; «M.E.Doc», «BAS Бухгалтерія»; «BAS ERP» та іншими. На сьогодні, в умовах карантину дистанційне навчання проходить з використанням навчальної платформи університету «Еlearn» (яка, до речі, активно використовувалась студентами і у звичайних умовах), а також у хмарних сервісах Cisco Webex, Zoom та інших.

Модератор заходу – доцент кафедри обліку та оподаткування Володимир Литвиненко – озвучив питання форуму зустрічі щодо можливостей закордонного навчання за подвійними дипломами та практичного стажування; навчання в англомовних групах, на військовій кафедрі, на які учасники отримали вичерпні відповіді.

 

Особливою родзинкою заходу стало запрошення на навчання старшого викладача кафедри обліку та оподаткування Олега Криворота у формі  авторських віршів:

 

Кафедра обліку та оподаткування,

Готує дуже гарних фахівців,

Вони готові до випробування,

Щасливого майбутнього творці!

 

Затребувані всі на ринку праці,

Економічні ділять сектори,

Є аудитори, експерти всіх новацій,

Ну і звичайно головні бухгалтери!

 

Диплом НУБіП задовільнить бажання,

Бути успішним наш дороговказ,

Кафедра обліку та оподаткування,

Запрошує навчатися до нас! 

 

А ще Олег Криворот привітав присутніх із прийдешніми новорічними святами:

 

Хай Святий Миколай принесе подарунок,

Покладе під ялинку в дванадцять годин,

Нагорода за мрію, душі порятунок,

І для щастя в цю мить є багато причин!

 

Новорічним бажанням здійснитися варто,

Приїжджайте до нас в Голосіївський край,

Бо з НУБіП у майбутнє найвдаліші старти,

Вам підтвердити може Святий Миколай!

 

Всім здоров’я, наснаги у Новому році,

Хай складається добре у вас  у житті,

Тож поповнюйте наш колектив обліковців,

Бо вони найуспішніші, самі круті!

  

   Відеоролик кафедри обліку та оподаткування додатково підтвердив престижність  спеціальності «Облік і оподаткування»  й переваги навчання в університеті! Отож, шановні абітурієнти, приєднуйтеся до студентської родини славетного НУБіП України!

Людмила Мельянкова,  Наталія Кузик,

доценти кафедри обліку та оподаткування

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook