ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ КАФЕДРИ ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ

22 березня 2021 року

 Головним завданням, що стоїть нині перед старшокласниками є вибір майбутнього фаху, не менш важливе питання постає перед випускниками коледжів і технікумів – де продовжити здобуття вищої освіти. На допомогу приходять онлайн-зустрічі, і черговий онлайн-івент кафедри обліку та оподаткування – одна з таких.

Розпочався захід з розповіді ректора Станіслава Ніколаєнко про наш виш, його історію, структурні підрозділи, студентський кампус, дозвілля, спорт та онлайн-екскурсії по ботанічному саду НУБіП України. У ньому є все, що потрібно для навчання, крім того, у студентів і викладачів завжди є де вдихнути свіжого повітря і перепочити від динамічного ритму життя мегаполісу.

 Декан економічного факультету Анатолій Діброва привітав наших майбутніх абітурієнтів, їх батьків і вчителів із більше ніж 40 закладів освіти України: 14 коледжів і технікумів (Борзнянського державного сільськогосподарського технікуму, Новоград-Волинського політехнічного фахового коледжа, Cосницького сільськогосподарського технікуму бухгалтерського обліку, Таращанського державного технічного та економіко-правового коледжу, Гайворонського політехнічного коледжу, Бережанського фахового коледжа НУБіП України, Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого, Ірпінського державного коледжу економіки та права, Ірпінського економічного коледжу, Ніжинського агротехнічного інституту, Рівненського коледжу, Мукачівського аграрного коледжу, Шацького  лісового фахового  коледжа ім В.В.Сулька, тощо) та майже 30 загальноосвітніх закладів: Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ ст. №5,  Ставищенських НВК, Студенянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Таращанських академічних ліцеїв «Успіх» та «Ерудит», Івано-Пустинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Тернопільської області, НВК № 2, Академічного ліцею ім. В.О. Мельника; м. Обухів, Бiлоцеркiвської ЗОШ І-ІІ ступенів № 6; Бобровицького ЗЗСО №2, ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцею №7 Вінницької міської ради; Менської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Т. Г. Шевченка; Ніжинської гімназії № 3, м. Рівне; Українського гуманітарного ліцею КНУ імені Т. Шевченка; гімназії № 315; ЗОШ № 30, 45, 63, 81, 227 м. Києва, Христинівського ліцею Христинівської міської ради Черкаської області та багатьох інших (загалом, близько 200 учасників долучилися до Дня відкритих дверей кафедри обліку та оподаткування, під’єднувались цілими класами та групами).

Анатолій Діброва ґрунтовно представив економічний факультет НУБіП України, його видатних випускників зі спеціальності «Облік і оподаткування», докладно відповів на усі питання щодо навчання,  перспектив отримання подвійних дипломів, співпрацю із бізнес-структурами і зарубіжними партнерами та Радою роботодавців.

Також декан провів для майбутніх вступників онлайн-екскурсію навчальними аудиторіями та науковими лабораторіями, що зацікавило не тільки майбутніх абітурієнтів, а і їхніх батьків та вчителів.

У своєму онлайн-зверненні завідувачка кафедри обліку та оподаткування Євгенія Калюга представила спеціальність «Облік і оподаткування» за освітньою програмою «Облік і аудит», відмітила, що НУБіП України має величезний досвід підготовки головних бухгалтерів, бухгалтерів, аудиторів, бухгалтерів-аналітиків, фахівців із консалтингових (аутсортингових) послуг, судово-економічної експертизи, експертів із податків і зборів, податкових інспекторів. Випускники кафедри працюють на керівних посадах в державних установах, у приватному бізнесі різних сфер діяльності, аудиторських фірмах, банках, фінансових компаніях.   Є. Калюга відмітила високопрофесійний кадровий потенціал, потужну матеріально-технічну базу. Звернула увагу, що навчальний процес здійснюється з використанням навчальної платформи університету «Еlearn», у хмарних сервісах Cisco Webex, Zoom (які активно використовуються студентами і у звичайних умовах), в аудиторіях, які забезпечені комп’ютерною технікою із сучасними програмними продуктами: «BAS Бухгалтерія», «BAS ERP», «Бухгалтерія 8 для України», «M.E.Doc».

Вичерпну презентацію про особливості вступної кампанії 2021 р. підготувала заступник секретаря приймальної комісії Оксана Гончарук, надала відповіді на запитання щодо нюансів вступу на бюджет і на контрактну форму навчання; як здійснюється подання документів для вступу; як правильно розставити пріоритети, вартість навчання, пільги для багатодітних і для дітей-інвалідів; вимоги для вступу на заочну форму навчання та продемонструвала майбутнім вступникам як працювати зі сайтом університету.

Модератор заходу – доцент кафедри обліку та оподаткування Володимир Литвиненко – озвучив питання форуму зустрічі щодо навчання в англомовних групах, на військовій кафедрі, можливостей закордонного навчання за подвійними дипломами та практичного стажування на які учасники отримали вичерпні відповіді.

Він наголосив, що якщо хтось не встиг приєднатися до заходу і задати свої запитання, не варто засмучуватися, адже попереду ще не одна зустріч, тим більше, що на офіційному сайті університету та сторінках кафедри обліку та оподаткування у соціальних мережах завжди висвітлена актуальна, цікава та розгорнута інформація з найрізноманітніших питань.

Отож, шановні абітурієнти, всі хто прагне стати висококваліфікованим і затребуваним на ринку праці фахівцем з обліку та оподаткування приєднуйтеся до студентської родини економічного факультету НУБіП України!

Людмила Мельянкова,

доцент кафедри обліку та оподаткування

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook