Навчальна практика з «Лісової ентомології» та «Лісової фітопатології»

June 17, 2024
Кафедра лісівництва ННІ ЛіСПГ НУБіП України

 Навчальна практика з «Лісової ентомології» та «Лісової фітопатології» є закономірним етапом практичного закріплення теоретичного матеріалу та комплексного розуміння студентами механізму функціонування лісових екосистем, грамотного ведення лісового господарства при проектуванні лісогосподарських робіт та охоронних заходів. Адже захист лісу, як складова частина комплексу лісогосподарської діяльності, є одним з провідних предметів професійної підготовки спеціалістів лісового господарства.

Базою практики слугували лісові масиви НПП «Голосіївський», Навчально-дослідний розсадник кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій та Ботанічний сад НУБіП України. Під час проходження практики під керівництвом викладачів кафедри лісівництва визначили видовий склад шкідливих комах та збудників хвороб за допомогою визначників та атласів, опанували спеціальні методи обстежень та здійснили розподіл дерев за категоріями санітарного стану, розрахували індекс санітарного стану, провели лісопатологічне обстеження насаджень, закладку тимчасових пробних площ, зібрали колекцію комах і фітопатологічний гербарій.

Підсумком навчальної практики став індивідуальний захист звіту та ентомологічної/фітопатологічної колекції, передбачених програмою практики. На даному етапі студенти прояви свої здібності та знання, а також креативний підхід до вирішення навчальних завдань. Студенти демонстрували свої навички збирання та ідентифікації зразків комах та хвороб рослин, що дозволило їм поглибити розуміння екосистем і методів моніторингу її стану. Ентомологічні та фітопатологічні колекції, створені студентами, були різноманітними і відображали різні аспекти їхньої роботи в лісі. Колекції містили детальні описи зразків, включаючи інформацію про місця збору, характеристики шкідників або хвороб, та методи контролю. Кожен студент відповідав на питання, демонструючи свою обізнаність у предметі. Цей процес не лише перевіряв знання студентів, а й сприяв розвитку їхніх комунікативних навичок та впевненості в собі.

Загалом, індивідуальний захист звіту та колекції став важливим етапом у навчанні, який допоміг студентам підготуватися до майбутньої професійної діяльності, розвиваючи практичні навички та науковий підхід до вирішення проблем у сфері лісової ентомології та фітопатології.

Доценти кафедри лісівництва
Ганна Бойко
Іванна Кульбанська


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook