Навчальна практика з «Екології у ветеринарній медицині»

June 5, 2024

03 червня 2024 року розпочалася навчальна практика у студентів 1 курсу 3 і 7 групи з дисципліни «Екологія у ветеринарній медицині». Разом з викладачами кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька, доцентами В.В.Соломоном та Н.І.Кос’янчук відвідали ботанічний сад НУБіП України.
Під час навчальної практики студенти закріпили теоретичні знання на практиці, провели аналіз видової та просторової вертикальної структури фітоценозу ботанічного саду НУБіП України.

Ознайомились з рослинним різноманіттям, тропічними і субтропічними рослини. Тут створені експозиційні ділянки хвойних рослин Далекого Сходу, Кавказу, квітниково-декоративних рослин, троянд, бузку, географічні посадки дубів. Із колекції тропічних та субтропічних рослин цінними є колекції бромелієвих, цитрусових, кипарисів тощо.



04 червня 2024 року студенти провели порівняльну екологічну характеристику Ботанічного саду НУБІП України і Голосієвського парку.

На об’єктах дослідження студенти з’ясували такі особливості:
• загальну сукупність видового складу рослини;
• домінуючі види деревних рослин у кожній місцевості;
• кількість ярусів та склад кожного ярусу,
• кількість однакових або споріднених видів, які ростуть у різних екологічних умовах.
Студенти зробили висновки, як умови існування впливають на загальний стан фітоценозів.

Однією з умов формування всебічно розвиненого та успішного лікаря ветеринарної медицини є підвищення інтересу до навчання та отримання практичного досвіду. Бажаючи отримати досвід спілкування з тваринами і гуманного ставлення до них студенти відвідали притулок для тварин « РATRON» на Виставковому центрі, який створений у період воєнного стану за сприяння волонтерів і міських служб.

Вдячні Збройним Силам України за можливість навчатись, за нашу свободу, за сьогодення, за майбутнє!

 

Керівники практики, доценти В.В.Соломон, Н.І.Кос’янчук

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook