День відкритих дверей на факультеті харчових технологій: Приходь до нас, щоб разом зростати та розвивати нашу країну!
День відкритих дверей на факультеті харчових технологій: Приходь до нас, щоб разом зростати та розвивати нашу країну!
28 вересня 2024 року
День відкритих дверей – це традиційний захід під час якого випускники закладів освіти мають змогу отримати необхідну інформацію про факультети, спеціальності та освітні програми за якими здійснюється підготовка в університеті, ознайомитися з інформацією про умови вступу до ЗВО, більше дізнатися про міжнародні освітні проекти, програми та студентське дозвілля.
28 вересня, в нашому університеті та факультеті в змішаному форматі відбувся День відкритих дверей для школярів, випускників коледжів, технікумів. До факультету завітало більше 100 учасників з різних куточків України. Це – випускники коледжів: Іллінецький фаховий коледж; Могилів-Подільський фаховий технологічний коледж ВНАУ, Вінницька обл.; Городищенський фаховий коледж УНУС, Черкаська обл.; Ірпінський фаховий коледж НУБіП України; Немішаївський фаховий коледж НУБіП України, Київська обл.; Березоворудський фаховий коледж ПНАУ, Полтавська обл.; Заклад фахової передвищої освіти "Київський фаховий медичний коледж № 3"; Заклад фахової передвищої освіти "Перший Київський фаховий медичний коледж"; Заклад фахової передвищої освіти «Київський міський медичний фаховий коледж», м. Київ. Учні 10-11 класів: Іллінецький ліцей «Ерудит», Вінницька обл.; Вороновицький ліцей, Вінницька обл.; Лісниківський ліцей імені Михайла Грушевського Феодосіївської сільської ради Обухівського р-ну; Гатненський ліцей Гатненської сільської ради Фастівського р-ну; Крюківщинський ліцей "Лідер" Вишневої міськради Бучанського р-ну; Пісківський ліцей «Лідер», Бучанського району; Вишнівський академічний ліцей "Основа", Вишнівський академічний ліцей №1; Вишнівський академічний ліцей №2 Вишневої міськради Бучанського р-ну Київської обл.; Новосілківський академічний ліцей "Ерудит" Чабанівської селищної ради Фастівського р-ну Київської обл.; Лазірківська ЗОШ І-ІІІ ст. імені В.О. Підпалого Новооржицької селищної ради; ОЗ "Новооржицька ЗОШ І-ІІІ ст. Новооржицької селищної ради" Полтавської обл.; Еколого-природничий ліцей №116 міста Києва.
Про переваги спеціальностей нашого факультету, викладацький склад факультету, здобутки та досягнення науково-педагогічних працівників, як молодих, так і з великим практичним досвідом, матеріально-технічну базу лабораторій, навчання студентів, соціальні умови для студентів ознайомила декан факультету Лариса Баль-Прилипко. Вона також звернула увагу учасників на спеціальності 181 «Харчові технології» та 229 «Громадське здоров’я», за якими факультет готує фахівців.
Декан зазначила, що факультет – це команда однодумців, сім’я, яка щодня працює над тим, щоб студентам було комфортно навчатися: «Для нас студенти – це партнери з якими ми будуємо освітній процес». На факультеті між студентами та викладачами панує приємна атмосфера, студенти своїми досягненнями мотивують викладачів бути кращими, а викладачі з радістю вкладають свої навики та досвід в студентів, так як більшість викладачів має практичний досвід роботи, відповідно, студенти отримують вагомі знання та навики, які в майбутньому застосовують в своїй діяльності.
Лариса Баль-Прилипко провела цікавий екскурс навчальними лабораторіями факультету, зосередила увагу на історичних віхах створення факультету, його основних підрозділах. Наголосила, що факультет надзвичайно потужний, випускники навіть під час війни працевлаштовуються на провідних підприємствах та в організаціях України і світу. Декан акцентувала увагу на перевагах навчання на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України, на міжнародній діяльності та звичайно ж на виховній складовій.
Завідувачі кафедр факультету Володимир Василів, Наталія Голембовська та Галина Толок, охоче провели екскурсію факультетом, представила досить потужні лабораторії, де студенти на високому рівні можуть проводити не лише заняття, навчаючись на бакалавра, але й виконувати свої наукові роботи, наукові дослідження, навчаючись в магістратурі, які неможливо провести в жодному університеті нашої країни. Маючи значний досвід роботи, Наталія Володимирівна відмітила, що саме великі можливості факультету дають високі знання студентам, надихають працювати саме в НУБіП, на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
Майбутні абітурієнти також мали змогу взяти участь у Квесті «Магія сили: експерименти з технологічним обладнанням харчової промисловості»; поспілкуватися з тими, хто як ніхто інший, знає все про навчання у НУБіП – із сьогоднішніми студентами, які розповіли про переваги навчання на різних спеціальностях, організацію навчальної та наукової діяльності, проходження виробничих практик та можливості подальшого працевлаштування.
Після цього, абітурієнти поринули у світ цікавинок харчових технологій. Для них доцент Оксана Штонда, завідувач лабораторії Олександр Андрощук провели майстер-клас: «Інновації на тарілці» - приготування м'ясних виробів – нагетсів. Школярі занурились у технологічний процес приготування даної страви з використанням сучасного обладнання. Після приготування відбулась смачна дегустація.
Доценти Валентина Ісраелян та Юлія Крижова для абітурієнтів провели Вікторину «Сам собі повар», де учасники готували цікавий крем-суп з використанням сучасного робота Термоміксу. Школярі охоче брали участь у приготуванні, виконували різні технологічні операції та визначали харчову та енергетичну цінність страви.
«Для нашої спеціальності надзвичайно важливо здобувати саме практичні навики, адже харчування невід’ємна частина життя кожного з нас. А надто зараз, фахівці спеціальності 181 «Харчові технології» одні з найбільш затребуваних спеціалістів на ринку України» – стверджує Валентина Ісраелян.
Доценти кафедри громадського здоровꞌя та нутриціології Альона Альтанова та Світлана Салтанова ознайомили вступників із кафедрою громадського здоровꞌя та нутриціології, яка здійснює підготовку нової генерації висококваліфікованих фахівців з громадського здоров’я, які повинні мати фундаментальні знання з розв’язання складних спеціалізованих завдань та проблем у сфері медицини, нутриціології здорового харчування, ОП «Нутриціологія здорового харчування» спеціальності 229 «Громадське здоровꞌя», презентували сучасні лабораторії з нутриціології та провели Воркшоп «Моє тіло - моє діло» з вимірювання зросту, ваги та розрахунку індексу маси тіла.
І звичайно, кульмінацією всього була смачна дегустація приготовлених власноруч смаколиків, чайна церемонія з Шоколадним фонтаном.
«Чашка з гарячим ароматним настоєм чайного листя супроводжує нас з ранку до вечора. Важко навіть підрахувати, яку кількість разів протягом дня пропонується оточуючим «попити чаю». Без перебільшення можна сказати, що чай для нас – не тільки напій, але ще і символ тепла, затишку, відпочинку.
Чашкою чаю ми зустрічаємо ранок, на чай приходять в гості, чаюванням неодмінно завершується будь-яке застілля. Зібралися в похід, беремо з собою чай. Захворіли - знову чай. Все починається чаєм і чаєм все закінчується.
Чай - це прекрасний, корисний напій, що втамовує спрагу, знімає втому, надає бадьорості, піднімає настрій. Чаювання зміцнює дружбу...» - зі словами звернулась до відвідувачів звернулась доцент Любов Ткаченко.
Школярі отримали знання щодо історичного розвитку чаїв, їх перспектив отримання у сучасних умовах, отримали відповіді на запитання: Що ж таке - чай? Це Напій? Чи Ліки? Спосіб отримання? Чи популярний чай в наш час? Якщо - так, то, за які якості цінують цей напій?
На завершення заходу декан факультету Лариса Баль-Прилипко привітала всіх, хто сьогодні приймає участь у даному заході, і сказала: «Ми не кажемо до побачення, а кажемо до зустрічі у найкращому Національному університеті біоресурсів і природокористування України, «найсмачнішому» факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК», побажала вдалого складання національного мультипредметного тесту.
Бажаємо всім миру та перемоги!
Слава ЗСУ!
Слава Україні! Героям слава!
Наталія Слободянюк,
заступниця декана факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК