Участь учасників навчально-наукової лабораторії економічної теорії та біоекономіки НУБіП України та аспірантів кафедри економічної теорії НУБіП України у конференції “Європейські дні досліджень та інновацій 2021” (European

June 29, 2021
zoom

   Учасники навчально-наукової лабораторії економічної теорії та біоекономіки факультету аграрного менеджменту НУБіП України та аспіранти кафедри економічної теорії НУБіП України прийняли активну участь у конференції “Європейські дні досліджень та інновацій 2021” (European Research & Innovation Days 2021), яка відбулась 23-24 червня 2021 року.
   Войтовська Яна, аспіранка другого року навчання НДІ економіки та менеджменту НУБіП, прийняла участь в якості запрошеного спікера у конференції «Європейські дні досліджень та інновацій», що є щорічним заходом Європейської комісії, який збирає політиків, дослідників, підприємців та громадськість для обговорення та формування майбутнього досліджень та інновацій у Європі та за її межами. В 2021 році, через обмеження накладені пандемією, захід був організований онлайн впродовж двох днів: 23-24 червня.
   Запрошення Войтовської Яни бути спікером стало продовженням її участі в Глобальному саміті з біоекономіки 2020 та здобуття звання «молодого лідера біоекономіки» (стаття на сайті НУБІП: nubip.edu.ua/en/node/83880).
   Під час конференції Яна стала спікером панелі другого дня, присвяченій розвитку біоекономіки та внеску молоді («Europe’s future is the bioeconomy: How can today’s youth shape this transition?»). Головуючим запрошеним спікером стала Марія Габрієль (Maria Gabriel), комісарка Єврокомісії з питань інновацій та молоді з 2019 року. Також до участі в панелі була запрошена пані Іріс Лєвандовські (Iris Lewandowski), професорка Гоенгаймського Університету (Universität Hohenheim) – університету-лідера з питань біоекономіки в Західній Європі.

   Під час панелі учасники мали жваву дискусію. Кожен із спікерів мав змогу виступу щодо двох питань дотичних до теми панелі. Яна Войтовська розкрила теми цінності внеску та можливі шляхи залучення молоді в процес формування політики Європейськго Союзу з питань біоекономіки та EU Green Deal. Виступ отримав позитивну оцінку Марії Габрієль, що було також висвітлено в її запрошенні Яни до майбутньої дискусії в новій ініціативі Єврокомісії Коаліція «Освіта для клімату» (Education for Climate Coalition).
   Дискусія панелі отримала також позитивну підтримку і в соціальних мережах. Глядачі активно поширювали інформацію в мережі Twitter:

   Виступ Яни Войтовської також зацікавив представників проекту Biovoices, фінансованого Горизонтом 2020, що займається комунікаційним висвітленням питань біоекономіки та працює на інформування та залучення громадськості в процес розвитку біоекономіки в Європі. Biovoices звернулися до Яни з пропозицією організувати сесію інтерв’ю в соціальних мережах з питань молоді та біоекономіки. Зустріч щодо цього відбудеться з представниками проекту згодом.

   Всі записи виступів онлайн-конференції можна переглянути зареєструвавшись на платформі заходу: https://research-innovation-days.ec.europa.eu/.

Яна Войтовська,

аспірант кафедри економічної теорії НУБіП України

Інна Гуща,

доцент кафедри економічної теорії НУБіП України

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook