Підсумки І етапу фестивалю студентської науки 2021 року підведено!

19 May 2021, 10:00

 

Вже традиційно до дня науки в Україні Національний університет біоресурсів і природокористування України урочисто відкриває Фестиваль студентської науки. Цей рік особливий, адже в 2021 року Фестиваль студентської науки ювілейний, вже 10 років поспіль найкращі гуртки представляють свої наукові здобутки. В цьому році перед економічним факультетом постало багато викликів для ефективної організації дистанційного навчання в контексті пандемії коронавірусу у світі. Проте незважаючи на проблеми та труднощі, які виникали перед керівництвом факультету, науково-педагогічними працівниками та студентами, все ж робота виконується, навчальний процес ефективно відбувається. Варто зазначити, що студентам університету та, зокрема, економічному факультету видалась нагода дистанційно представити результати досягнень в сфері наукової та інноваційної діяльності у І турі Фестивалю студентської науки НУБіП України, що в значній мірі допомагає формувати сучасного, компетентного, висококваліфікованого, конкурентоспроможного та креативного фахівця на ринку праці.

   На Фестивалі було представлено 14 студентських гуртків від економічного факультету, які презентували наукові здобутки за 2020-2021 навчальний рік, крім того, цьогоріч враховувалось не лише наявність та активність ведення інтернет-сторінки гуртка, їхню активність у різних заходах (крім наукових) та стратегію розвитку на наступний рік, а також участь у всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей МОН України у 2019/2020 навчальному році, де за переможні дипломи гурток отримував додаткові бали.
   Оцінювали надбання та досягнення наукових гуртків високопоставлені члени журі, що включало в себе представників Спілки молодих вчених НУБіП України, Ради аспірантів, Студентського наукового клубу, а також науково-педагогічних працівників від економічного факультету. Комісія зазначила, що цьогоріч, наукові гуртки економічного факультету показали високі результати, зокрема було багато перемог у конкурсах наукових робіт, видані статті в базі Scopus, опубліковано велику кількість наукових статтей та тез, прийнято участь у конференціях та різноманітних заходах та отримали перемоги на конкурсах наукових робіт.

   Варто зазначити, що наукові гуртки постійно розвиваються, урізноманітнюють види своєї діяльності, застосовують інноваційні технології та сучасні методи пізнання для того, щоб як найкраще розкрити свій потенціал та представити на високому рівні результати своєї діяльності.
    Таким чином, у результаті напруженої та толерантної боротьби протягом І етапу Фестивалю студентської науки на економічному факультеті журі визначило наступне: в сумарному підсумку І місце виборов науковий гурток «Клуб фінансового аналітика», набравши переможних 63,5 балів (середнє значення). Староста Коцюруба Олена та науковий керівник – к.е.н., доцент кафедри фінансів Тітенко Зоя Миколаївна будуть представляти економічний факультет в ІІ турі Фестивалю студентської науки.
    ІІ місце отримав гурток кафедри банківської справи і страхування «Банки, фінансові ринки та агробізнес: виклики сьогодення» (староста – Денисюк Анна; науковий керівник – к.е.н., доц. Костюк Вікторія Анатоліївна).
   ІІІ місце виборов науковий гурток «Проблеми методики та організації обліку, контролю та аналізу» (науковий керівник – к.е.н, доц. Дерев’янко Світлана Іванівна).

   Комісія також відзначила високі результати діяльності наукових гуртків: «Фінансист»: науковий керівник – к.е.н., доц. Мрачковська Н.К.;  «Інвестор»: науковий керівник – к.е.н., доц. Скрипник Г.О.; «Цифрова статистика»: науковий керівник – к.е.н., доц. Чухліб А.В.; «Регіоноведення»: науковий керівник – к.е.н., доц. Наконечна К.В.; «Глобалізація та європейська інтеграція»: науковий керівник – к.е.н., доц. Михальчишина Л.Г.; «Економіст»: науковий керівник – к.е.н., доц. Степасюк Л.М.; «Бізнес аналітика»: науковий керівник – д.е.н., проф. Лазаришина І.Д.; «Соціальний пульс»: науковий керівник – к.е.н., доц. Балан О.Д.; «Брокер»: науковий керівник – к.е.н., доц. Панкратова Л.Л.; «Бухгалтерський облік у сучасних умовах господарювання»: науковий керівник – к.е.н., доц. Литвиненко В.С.; «Підприємець»: науковий керівник – к.е.н., доц. Коновал І.А.;
     
Щиро дякуємо керівникам гуртків та їх членам за наполегливу та плідну роботу. Бажаємо всім учасникам ювілейного Х Фестивалю студентської науки 2021 року подальших успіхів та натхнення для досягнення нових наукових вершин.
 
Ольга Файчук
Голова ради молодих вчених
економічного факультету

 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook