Тренінг по написанню наукових робіт: юні теоретики відпрацьовують дослідницькі навички

April 7, 2021

 

Після незначної перерви 06 квітня 2021 року юні теоретики зустрілися в онлайн-форматі, щоб опанувати нові дослідницькі навички. Минулого разу вони знайомилися з правилами бібліографічного опису наукових джерел та на кейсах закріплювали ці знання (детальніше тут). Цього разу мова йшла про особливості складання плану наукового дослідження.

Попередньо присутні отримали інформацію про види планів наукової роботи, про залежність структури від формулювання теми дослідження, його мети і завдань. На прикладі кейсів, які містили інформацію про тему курсової роботи та робочий план, вони аналізували отриману інформацію, визначали структурні частини майбутньої курсової роботи, які, на їхню думку, були зайвими (наприклад, такими, що не відповідають темі, чи їх наявність є недоцільною, оскільки прямого відношення до означеної теми не мають) тощо.

 

 

Опановуючи навички складання плану наукового дослідження ми торкнулися і таких тем як академічна чесність та академічна доброчесність. А наостанок було продемонстровано, як зробити зміст курсової роботи з активними посиланнями на сторінки структурних частин роботи.

Feedback наприкінці зустрічі показав, що чергове засідання студентського наукового гуртка «Клуб юних теоретиків» було цікавим, пізнавальним, продуктивним та корисним для учасників. Тож у юних теоретиків попереду рефлексії та втілення набутих навичок у своїх курсових роботах.

 

Віра Качур,

наукова керівниця «Клубу юних теоретиків»  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook