Онлайн-зустріч членів наукового гуртка з "Історії вчень про державу і право"

October 28, 2020

 

28 жовтня 2020 р. відбулося засідання гуртка з «Історії вчень про державу і право». Засідання відбувалося онлайн.  Так як членами гуртка були студенти 2 та 3 курсу  юридичного факультету, то вони попередньо отримали завдання з яким вони могли стикатися ще в школі. Темою обговорення були «Політичні та правові погляди на українських землях в першій половині ХІХ ст. ».


 

 

 

 

В ході засідання студени не лише висвітлювали погляди чненів "Кирило-Мефодієвського товариства", вони вчилися аналізувати праці "Книга буття українського народу", "Закон Божий", "Дві руські народності" . Крім того було опрацьовано та проаналізовано три проекти конституції Союзу слов'янських народів, розроблених Георгієм Андрузьким.  

В ході засідання гуртківці також констатували яким чином царський уряд розправився з членами Кирило-Мефодіївського товариства.  Їм вдалося проаналізувати чи змінилися погляди гуртківців після царстьких репресивних заходів щодо членів товариства.

 Наприкінці засідання кожен з членів гуртка отримав завдання - визначитися з темою власного наукового пошуку та написання тез доповіді.  

Людмила Протосавіцька

науковий керівник гуртка

 з «Історії вчень про державу і право»

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook