Кафедра теорії та історії держави і права обговорила результати роботи за 2020 рік та затвердила план розвитку на 2021 рік

January 21, 2021

          Новий 2021 рік кафедра теорії та історії держави і права розпочала з обговорення результатів роботи кафедри за 4 квартал 2020 року та звіту за 2020 рік, а також за осінній семестр 2020-2021 навчального року, результатів зимової заліково-екзаменаційної сесії та окреслила напрями роботи на весняний семестр 2020-2021 навчального року та 2021 календарного року

 

19 січня 202021 року науково-педагогічний колектив кафедри теорії та історії держави і права зустрівся в он-лайн форматі, щоб обговорити звіти роботи кафедри у 2020 році, із якими НПП могли попередньо ознайомитися на гугл-диску.

 

 

Завідувачка кафедри В.О.Качур поінформувала присутніх про результати роботи кафедри за осінній семестр 2020-2021 навчалнього року. Зокрема: 

1. Навчальна робота – повністю виконано педагогічне навантаження, яке було заплановане на осінній семестр 2020-2021 навчального року; проведено проміжну атестацію студентів юридичного факультету з дисциплін кафедри.

2. Методична робота – оновлено пакети тестових завдань, екзаменаційні білети для підсумкового контролю знань з дисциплін кафедри, тематику курсових, бакалаврських та магістерських робіт; розроблено та атестовано ЕНК з дисципліни «Правова культура особистості» для студентів гуманітарно-педагогічного факультету (спеціальність 053 «Психологія») та факультету тваринництва та водних біоресурсів (спеціальності: 204 Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва; 207 Водні біоресурси та аквакультура), з дисциплін «Історія держави і права зарубіжних країн (зао), «Історія вчень про державу і право» та «Історія політичної та правової думки в Україні» для студентів юридичного факультету; оновлено ЕНК з дисциплін: «Теорія держави і права. Ч.1», «Правова думка України» та «Філософія права» для студентів і магістрів 1 року навчання юридичного факультету та ЕНК з дисциплін «Правова культура особистості» та «Правознавство» для студентів неправних спеціальностей; видано  1 навчальний посібник (Єрмоленко І.М.) та 5 науково-методичних розробок (Хом’яченко С.І., Єрмоленко І.М.); отримано 4 сертифікати про підвищення кваліфікації (Качур В.О.).

2. Наукова робота : 1 закордонна монографія  ( С.М.Козін); 4 науково-практичні коментарі до законодавства України (Козін С.М., Качур В.О.); 10 наукових статей (3 – у міжнародних базах Scopus та WoS: Качур В.О., Протосавіцька Л.С., Чомахашвілі О.Ш., Хом’яченко С.І.); 6 тез доповідей; участь в сертифікованих заходах – 3 (Качур В.О., Протосавіцька Л.С.); участь в онлайн-роботі Міжнародних конференцій – 4 (Качур В.О., Протосавіцька Л.С.); опонування дисертації – Качур В.О.; студентська наукова робота – 1 гурток «Історія вчень про державу і право» (Протосавіцька Л.С.); залучено 1 студента до виконання НДР; участь студентів в роботі наукових конференцій та студентські публікації (керівники – Качур В.О., Протосавіцька Л.С., Хом’яченко С.І.).

Керівництво НДР: 1 бюджетна (НДР 110/11-пр-2019 «Розробка ціннісно-правової стратегії розвитку правової культури в Україні у контексті протидії сепаратизму» (проміжний звіт) – Качур В.О.), 3 ініціативних (НДР 0115U003562 «Теоретико-методологічні та практичні аспекти оцінки ефективності законодавства» (підсумковий звіт) – Качур В.О., НДР 0115U003408 «Теоретико-методологічні та практичні аспекти формування правової культури особи в Україні» (підсумковий звіт) – Качур В.О., НДР 0115U003706 «Актуальні проблеми української правової думки» (підсумковий звіт) – Протосавіцька Л.С.).

3. Організаційна робота – проведено 12 організаційних заходів (в тому числі організовано і проведено кафедрою «Тижня правових знань у НУБіП України – 2020», жовтень 2020); 1 відкрита лекція (Хом’яченко С.І.), участь в  Дні відкритих дверей, участь в роботі комісії з атестації ЕНК (Качур В.О.).

4. Виховна робота – наставництво на 1, 2, 3 курсах юридичного факультету і періодичні відвідування гуртожитку.

5. Проведено 6 засідань кафедри та 1 робоча нарада за осінній семестр 2020-2021 навчального року.

 

 

Після підбиття підсумків науково-педагогічний колектив кафедри затвердив план розвитку підрозділу на 2021 календарний рік, який окреслив головні завдання кафедри відповідно до Програми розвитку Університету «Голосіївська ініціатива -2025».

 

 

Значну увагу було приділено обговоренню результатів зимової заліково-екзаменаційної сесії 2020-2021 навчального року не лише на юридичному факультеті (доценти Єрмоленко І.М., Протосавіцька Л.С., Хом’яченко С.І., Качур В.О.), а й на неправничих спеціальностях (доценти Чомахашвілі О.Ш., Хом’яченко С.І., Протосавіцька Л.С., старші викладачі Попова О.В., Козін С.М., Ємельяненко К.О., асистент Авраменко С.І.). Особлива увага була приділена формам і методам дистанційної роботи та забезпеченню feedback між студентами та викладачами, покращення їхньої взаємодії тощо.

 

Наостанок викладачі кафедри були ознайомлені  із розкладом занять на весняний семестр 2020-2021 навчального року, склали графік консультацій (https://nubip.edu.ua/node/1433/2), отримали завдання заповнити графік відкритих лекцій на поточний семестр (С.М.Козін, А.О. Ярош, О.В.Попова) та сформувати пропозиції щодо проведення святкових заходів з нагоди 20-річчя кафедри.

 

Качур В.О.,

завідувачка кафедри теорії та історії держави і права

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook