Пожежонебезпечна обстановка в лісовому фонді Білорусі стабілізувалася

May 27, 2020
Білорусь

З початку року в лісовому фонді Мінлісгоспу сталося 737 випадків загоряння. Загальна площа пожеж склала понад 6,3 тис. га. Про це сьогодні під час апаратної наради повідомив перший заступник міністра лісового господарства Валентин Шатравка.

За його словами, незважаючи на збільшення кількості лісових пожеж практично в 2 рази, площа загорянь в порівнянні з минулим роком зменшилася. Це говорить про те, що значна кількість вогнищ вдається виявити і ліквідувати на ранній стадії.

«Середня площа пожеж становить 8,5 га. На даний момент практично скрізь встановився 1-2 клас пожежної небезпеки, лише в окремих регіонах - 3-й. Пожежонебезпечна обстановка в лісовому фонді стабілізувалася », - охарактеризував ситуацію Валентин Шатравка.

Нагадаємо, що в регіонах повністю зняті заборони і обмеження на відвідування лісів. Разом з тим, на думку фахівців, дана міра сприяла недопущенню ще більшої кількості загорянь в лісовому фонді.

Відзначимо, що в лісгоспах сьогодні налічується 257 пожежно-хімічних станцій, а також 663 пункту протипожежного інвентарю, які укомплектовані необхідними засобами пожежогасіння. Є 538 пожежних автомобілів, понад 1000 ґрунтообробних знарядь для прокладки мінералізованих смуг, 349 лесопожарних модулів 1849 мотопомп, 786 ємностей для води, більш 336 км пожежних рукавів, 12,7 тис. Ранцевих оприскувачів, 929 бензопил та ін. Крім того, створено мережу з 656 пожежно-спостережних вишок і щогл, з яких 594 обладнані засобами відеоспостереження за станом лісового фонду.

Джерело: http://www.mlh.by

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook