Дистанційні заняття зі студентами ‒ безперервна підтримка високого кваліфікаційного рівня майбутніх фахівців

March 26, 2020

           Дистанційне навчання – це нова, специфічна форма навчання, дещо відмінна від звичних форм очного або заочного навчання. Вона передбачає інші засоби, методи, організаційні форми навчання, іншу форму взаємодії викладача і студента, студентів між собою. Разом із тим, як і будь-яка форма навчання, система дистанційного навчання має такий компонентний склад: цілі, обумовлені соціальним замовленням для всіх форм навчання; зміст, передбачений діючими програмами, для конкретного типу навчального закладу; методи, організаційні форми, засоби навчання.

Дистанційна форма навчання, яка забезпечується викладачами кафедри екобіотехнології та біорізноманіття, дає можливість створення систем масового безперервного самонавчання, загального обміну інформацією.

Так, за двотижневий період дистанційного навчання (12.03.2020 – 27.03.2020) за координацією викладачів кафедри студентами опрацьовано лекційні та лабораторно-практичні заняття згідно робочого плану з таких дисциплін:

          промислова біотехнологія; industrial biotechnology (англомовна група);

          екологія мікроорганізмів; ecology of microorganisms (англомовна група);

проф. Патика М.В., доц. Бородай В.В.

          основи біотехнології; екологічна біотехнологія; молекулярна біотехнологія;

доц. Коломієць Ю.В., асист. Богославець В.А.

          біотехнологія рослин; біотехнологія в агросфері; екологічні біотехнології;

доц. Кляченко О.Л., асист. Богославець В.А.

          інструментальні методи аналізу;

проф. Янсе Л.А., проф. Патика Т.І.

Викладачами кафедри надано основні роз’яснення щодо особливостей навчального процесу під час карантину.

Відповідно до специфіки вивчення певних дисциплін за допомогою комп’ютерних комунікацій, електронних систем, інтернет-ресурсів, а також сучасних месенджерів (Viber, Telegram, Whats App тощо) постійно забезпечується передача знань науково-теоретичного і практичного характеру, доступ до лекційних матеріалів, практичних завдань для самостійного опрацювання, що дає можливість студентам систематично і ефективно інтерактивно взаємодіяти у режимі «stay home».

Отже, активно продовжуючи навчальний процес, колектив кафедри екобіотехнології та біорізноманіття закликає студентів до високої самоорганізації, підвищення творчого інтелектуального потенціалу, стремління до здобуття знань, уміння взаємодіяти і опановувати новітні інформаційні технології.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook