Гуртківці «Біотехнології рослин» популяризують біотехнологію серед школярів

February 26, 2020

 "Я непохитно вірю, що наука і мир візьме гору над невіглаством і війною."

П'єр Кюрі

Як відомо, саме зараз - гаряча пора реєстрації абітурієнтів на ЗНО 2020. І якщо більшість вже обрали предметами, які будуть тестувати, то з вибором навчального закладу визначились ще далеко не всі. Тому члени наукового гуртка «Біотехнологія рослин» з ініціативи Богославець В. А. із задоволенням долучилися до профорієнтаційних заходів в своїх школах.

В п'ятницю 21 лютого у Васильківському академічному ліцеї "Успіх" було проведено професійно-орієнтаційні заходи студенткою 2 курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Малінченко В. А. для учнів 10-11 класів.

Школярі активно доєднались до експериментальної частини, захоплено споглядали результати власної роботи. Було проведено кілька яскравих дослідів: виділення ДНК з гороху, цибулі, банана та слини; фарбування за Грамом молочнокислих бактерій з домашнього йогурту; кольорові реакції на білок; індукція рослинних пухлин шляхом зараження частинок моркви Agrobacterium tumefacuens. Завдяки наявності сучасної техніки, учні мали змогу мікроскопіювати зафарбовані за Грамом зразки, а процес "зараження моркви" транслювався на екран в онлайн-режимі за допомогою настільної камери. Юні науковці чудово впорались із запропонованими завданнями, показали високий рівень обізнаності в сфері природничих наук. Сподіваємось побачити цих абітурієнтів в ролі студентів нашого факультету вже наступного року!

 

Асистент кафедри екобіотехнологій та біорізноманіття

Віта Богославець

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook