Про проблеми місцевого самоврядування та перспективи його розвитку у дискусії під час роботи Всеукраїнської науково-практичної конференції 28 лютого 2019 року

3 March 2019, 14:51

28 лютого 2019 року на базі юридичного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Місцеве самоврядування в Україні: сучасність і майбутнє». У її роботі взяли участь представники як наукової спільноти, так і представники державних органів, органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

 

 

 

 

 

Формат конференції швидше нагадував панельну дискусію, що не могло не відобразитися на широкому колі питань, які були підняті, гостроті дискусій, які розгорілися між учасниками-доповідачами та на питаннях-відповідях, що виникали по її ходу.

 

  

Коло піднятих питань та проблем вражало: якісь нормативної бази, конфлікт інтересів місцевих рад та ОТГ, кадрове забезпечення, мажоритарна чи пропорційна система виборів до місцевих органів влади, патріотизм, відповідальність, мораторій на землі с.г призначення, про добровільність об’єднання в ОТГ та про вихід з нього, складна система управління та відсутність єдиного державного органу, який взяв би на себе відповідальність за місцевий розвиток, тощо.

 

 

 

 

 

Особливо хочеться відзначити роботу кандидата юридичних наук, асистента кафедри  теорії та історії держави і права Каріма Ємельяненка, який не лише ініціював проведення цього заходу, а й виступив його модератором.

 

Оргкомітет висловлює особливу подяку Володимиру Удовиченку, Людмилі Музичці, Івану Качану, Леоніду Кучерявому, Анатолію Бочкарьову, Олекандру Лазаренку, Івану Фурсенку та Олександру Діанову за можливість долучитися дискусії!

 

Віра Качур,

завідувач кафедри теорії та

історії держави і права

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook