Не зважаючи на карантин міжнародна співпраця продовжується – літня школа в 3D форматі
В контексті пандемії, викликаної спалахом COVID-19 науковим комітетом Європейської агенції безпеки харчової продукції було організовано проведення цьогорічної Літньої школи в онлайн-форматі, в 3D. Таким чином, учасники (науковці, дослідники та експерти) мали можливості для ефективного інтерактивного спілкування зі спікерами, обміну контакними даними та започаткування продуктивних майбутніх колаборацій.
Під час Parma Summer School 2020 “One Health” експерти що працюють в рамках концепції «Єдине здоров’я» на місцевому, національному та глобальному рівнях представили доповіді на теми антибіотикорезистентності мікроорганізмів, зооантропозоонозів, харчових токсикоінфекцій, молекулярних підходів до діагностики патогенів, методів обробки та уніфікації даних та соціально-економічних аспектів підходу «Єдине здоров’я».
В сучасних умовах глобальних змін клімату, зростання кількості населення, розширення міжнародного туристичного обміну та торгівлі, тощо, мультидисциплінарна взаємодія фахівців різних напрямів охорони здоров’я є критично важливою для забезпечення здоров’я людей, тварин та рослин як складових навколишнього середовища.
Набуті знання та контакти стануть у нагоді для розробки і впровадження інформаційно-освітніх наукових заходів для професійної спільноти УЛЯБП АПК та НУБІП України в рамках стратегії «Єдине здоров’я».
Світлана Мідик,
секретар вченої ради УЛЯБП АПК