«Політико-правові погляди та наукові праці Г.Гроція, Б.Спінози, Т.Гобса, Дж.Локка та ін. мислителів Нового часу»: студентський науковий гурток з "Історії вчень про державу і право"

October 25, 2018

25 жовтня 2018 р. відбулося чергове засідання гуртка з «Історії вчень про державу і право». Темою обговорення були «Політико-правові погляди та наукові  праці Г.Гроція, Б.Спінози, Т.Гобса, Дж.Локка та ін. мислителів Нового часу».

З своїми науковими доробками виступили: Анохін В., Осипенко О., Задворна З., Кушнір С., Руда М., Гаєва К., Бачинска А.,  Зюзюн В., Іванова В., Сімоненко К. та Литвиненко А., Качур Ю., Тищенко Т., Коваль В., Секрет Р., Скібчик О., Третяк П., Ярмолюк В.

Юні дослідники висвітлили найважливіші політико-правові ідеї епохи Нового часу. Охарактеризували погляди та дали об’єктвну оцінку працям Г. Гроція «Про право війни і миру: Три книги, в яких пояснюються природне право і право народів, а також принципи публічного права», Б. Спінози «Основи філософії Декарта», «Богословсько-політичний трактат», Т. Гобса «Про громадянина», «Левіафан, або Матерія, форма і влада держави церковної і громадянської», Дж. Локка «Два трактати про правління», «Дослід про людський розум». В ході засідання гуртка особливу увагу було звернено на історичні умови, за яких виникли дані вчення, на постаті вчених, на співвідношення між новим та попередніми вченнями.

 

Л.С. Протосавіцька

науковий керівник гуртка з «Історії вчень про державу і право»

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook