Тиждень правових знань – 2018: студентський науковий семінар “Коректне поводження з відходами”

11 October 2018, 12:30

У рамках проведення Тижня правових знань 09 жовтня 2018 року на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства відбувся студентський науковий семінар “Коректне поводження з відходами”, участь в  якому взяли студенти 4 курсу спеціальності 206 – Садово-паркове господарство.

 

З доповіддю виступила В.О. Дюльгерова, яка торкнулася болючих питань щодо побутових та інших відходів. Проблема відходів в Україні вирізняється особливою масштабністю і значимістю як внаслідок домінування в національній економіці ресурсоємних багатовідхідних технологій, так і через відсутність протягом тривалого часу адекватного реагування на її виклики. Значні масштаби ресурсокористування та енергетично-сировинна спеціалізація національної економіки разом із застарілою технологічною базою визначали і надалі визначають високі показники утворення та нагромадження відходів. Показник утворення відходів в Україні в середньому становить 250-300 кілограмів на рік на людину і має тенденцію до зростання.
 

В обговоренні особливу увагу було приділено недолікам державного обліку та статистиці побутових відходів в Україні, які мають суттєві недоліки. У статистичній звітності та нормативно-правових актах щодо поводження з побутовими відходами оперують як об’ємними, так і ваговими категоріями. Перерахунок одних одиниць в інші призводить до значних похибок під час проведеної оцінки, прогнозів тощо.

 

Олена Чомахашвілі,

доцент кафедри теорії та історії

держави і права

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook