«Легкий старт» студентів-лісівників

20 September 2018, 21:04

     З нагоди святкування професійного свята лісівників у ННІ ЛіСПГ проведені аматорські спортивно-інтелектуальні змагання серед студентів першого курсу. Захід був приурочений до всесвітньої ініціативи "FSC П'ятниця - 2018".

     Перед студентами поставили непрості інтелектуальні завдання про життя лісу та лісове господарство, які потрібно було вирішити якнайшвидше у лабораторіях навчального корпусу №1 та на території ботанічного саду.
     Ініціаторами і головними організаторами змагань стали наукові гуртки «Таксатор» та «Smart Forester» кафедри лісової таксації та лісового менеджменту. Захід проведений за організаційної підтримки кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції і кафедри лісівництва.

     Урочистим привітання «Легкий старт» відкрив директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва Роман Василишин. Побажали приємних емоцій та захоплюючих вражень під час квесту від кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Андрій Білоус та від кафедри лісівництва Сергій Сендонін.

     Головними тренерами команд виступили наставники груп Любов Матушевич, Алла Оборська та Олександр Леснік, який водночас був і координатором проведення змагань.
     У змаганнях взяли участь дев’ять студентських команд. На старті кожній видали карти-схеми проходження маршруту.

     Під час змагань студенти показали ерудицію, кмітливість і фізичну витривалість. У нагоді їм стали знання, які отримали під час навчання в шкільних лісництвах та коледжах.
     Найскладнішою локацією став таксаційний майданчик кафедри таксації лісу та лісового менеджменту на території ботсаду, проте студенти вправно визначили об’єм колоди, застосувавши математичні знання.

     Пригадати лісову фауну довелося в одній з візитівок нашого університету – Музеї лісових звірів та птахів ім. професора О. О. Салганського, яким опікується кафедра лісівництва.
     Найбільші сумніви і дискусії були у студентських команд при визначенні деревних видів на основі деревних зрізів, які представлені на експозиції кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції.
     Із захопленням та блиском в очах студенти шукали необхідні відповіді серед представлених багаточисельних експонатів у навчальній лабораторії Stihl.

     Усі команди показали надзвичайно високий рівень і лідерів було визначити дуже складно. Дипломи переможцям змагань вручив заступник директора з навчальної та виховної роботи Віктор Свинчук. Серед студентів з повною загальною середньою освітою дипломи І та ІІ ступеня отримали команди групи ЛГ-1801 (наставник А. Е. Оборська), ІІІ ступеня – групи ЛГ-1802 (наставник О. М. Леснік).

     Серед студентів з освітнім ступенем молодшого спеціаліста дипломи І та ІІІ ступеня отримали команди групи ЛГ-1803 (наставник Л. М. Матушевич), ІІ ступеня – групи ЛГ-1804 (наставник О. В. Морозюк).

     Для першокурсників перший місяць навчання є особливо напруженим, емоційним та виснажливим. Однак проведений квест показав згуртованість, енергійність й ініціативність студентських груп. Вітаємо наших переможців та бажаємо успіхів у подальших починаннях!

Олександр Леснік,
асистент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook