Профорієнтація триває: в об’єктив юристів потрапили навчальні заклади Київської,Черкаської, Львівської та Хмельницької області

May 22, 2018

     У житті кожного є момент, коли необхідно прийняти для себе одне з найважливіших рішень – вибрати справу до душі, за покликанням, тобто професію. Вибір професії, вступ до самостійного трудового життя іноді недаремно називають другим народженням. Адже від того, наскільки правильно зроблено вибір професії, залежить суспільна цінність людини, її місце серед людей, задоволеність професійною діяльністю, фізичне і психологічне здоров'я і, на кінець, радість і щастя.

     З цього приводу відомий український педагог і психолог К. Д.Ушинський писав: «Якщо ви вдало виберете працю і вкладете в неї свою душу, то щастя саме вас знайде».

    Рішення про вибір професії повинно бути свідомим, вільним і прийматися самостійно. Але це не означає, що в процесі вибору професії не потрібно зважати на поради старших і більш досвідчених людей (учителя, класного керівника, батьків). Адже завдання вибору професії набагато складніше будь-якого навчального завдання, тому що для його вирішення необхідно враховувати багато складових, про які ми, вибираючи професію, навіть не підозрюємо. Усі ці обставини свідчать про те, що для свідомого і самостійного вибору професії необхідні знання і наявність багатьох можливих варіантів вибору, уявлення про те, яких особистісних якостей, здібностей вимагає та чи інша професія, які можливості вони забезпечують людині для професійної кар'єри і чи є попит на спеціалістів за тією чи іншою професією на ринку праці.

   Для того, щоб допомогти випускникам краще зорієнтуватися у виборі професії, науково-педагогічні працівники кафедри цивільного та господарського права проводять цілий комплекс різних профорієнтаційних заходів: участь у ярмарках професій, Дні відкритих дверей, зустрічі у загальноосвітніх шкіл виїзні зустрічі у загальноосвітні та професійно-технічні навчальні заклади, виставки тощо.
      Студенти другого курсу групи Прав-1601 (наставник – доцент кафедри, к.ю.н., Канарик Ю. С.) активно долучилися до профорієнтаційної роботи юридичного факультету.

     Протягом місяця агітаційно-інформаційна робота другокурсників охопила навчальні заклади Київської,Черкаської, Львівської та Хмельницької області.

     Зокрема, Максим Бурлай провів профорієнтаційну роботу серед потенційних вступників у Волошинівському Навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок» ім. героя України Р. Лужевського» Баришівської районної ради Київської області. Під час зустрічі студентом була надана інформація про навчальний заклад, ознайомлено з правилами прийому та програмами вступних випробувань. Вступники були забезпечені інформаційною продукцією, було роздано інформаційні матеріали про університет і про юридичний факультет зокрема. Школярі розповіли, що своє майбутнє пов’язують з цікавою, престижною роботою, що допоможе їм самореалізуватися, досягти матеріального благополуччя, економічної незалежності, тому їхню увагу було звернуто на перспективу працевлаштування за набутою професією після закінчення НУБіП України.

     Ірина Гричина завітала до учнів 11 класу Скибинської загальноосвітньої школи I-III ступенів Жашківського району Черкаської області. Вони уважно слухали студентку-першокурсницю та задавали дуже багато запитань. Ірина розповіла про переваги, можливості навчання та стажування за кордоном в університеті. Немало уваги приділили і висвітленню активного та насиченого студентського життя: наукові конференції, яскраві фестивалі, участь у різноманітних гуртках, незабутніх екскурсіях та проходження практик у різних куточках України.

     Анастасія Дідух провела профорієнтаційну роботу з учнями випускних класів Старосинявського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія» смт. Стара Синява Хмельницької області. Студентка ознайомила майбутніх випускників із структурою НУБіП України та юридичного факультету, умовами і правилами прийому до університету, переліком спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців у НУБіП України, й особливостями підготовки за спеціальністю «Право», розповіла про умови проживання, спортивні і культурні заходи та можливості виїзду за кордон. Для учнів отримана інформація була надзвичайно актуальною та корисною, адже значна частина з них визначились із подальшим навчанням саме у нашому університеті. Старшокласники поставили багато запитань, зокрема щодо стипендіального фонду, умов оплати за навчання та проживання в гуртожитках, студентського дозвілля, міжнародного навчального та практичного стажування.

     Також профорієнтаційний захід відбувся у Заміхівській загальноосвітній школі Новоушицького району Хмельницької області. Богдан Суржок гостинно запрошував випускників своєї школи до навчання в університеті за різноманітними спеціальностями.

     Активно долучилася до профорієнтаційної роботи юридичного факультету і Юлія Хабазня, яка відвідала Стрийську ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 Львівської області та поділилася інформацією про Національний університет біоресурсів і природокористування України з учнями 11 класу. Більшу половину учнів наш університет дуже зацікавив. Студентка розповідала про дуже велику кількість висококваліфікованих викладачів, перерахувала факультети НУБіП, особливо детально розповіла саме про юридичний факультет, показала фото європейського подвір’я навчального корпусу № 6 і ознайомила учнів із традиціями юридичного факультету та надала багато інформації про правила вступу.

     Також майбутнім абітурієнтам було роздано буклети і закладки із фотографіями НУБіП.

     Волянюк Денис, студент 1 курсу юридичного факультету, побував у школах м. Тетієва. Учні одинадцятих класів були ознайомлені з особливостями вступу до НУБіП України, структурою університету та його статусом. Серед маси питань учнів найбільше цікавила міжнародна діяльність нашого університету та студентське самоврядування. Питань було багато, і з кожним наступним класом їх ставало все більше, що свідчить про зацікавленість нашим університетом. Сподіваємося, учні отримали повні відповіді на свої питання, адже багато з них планує навчатися саме в НУБіП. 

     В підсумку варто зазначити, що сьогодні ми робимо лише початок справи, а вдалий вибір професії залежить від кожного випускника школи окремо.

Бажаємо усім випускникам зробити його правильним!!! 


Наставник Право-1601,
ст. викладач кафедри цивільного
та господарського права, к.ю.н.

Юлія Канарик

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook