Підсумки Року англійської мови у НУБіП України

15 January 2017, 11:12

Президент України Петро Порошенко оголосив 2016 рік – Роком англійської мови, закцентувавши увагу на тому, що англійська мова є мовою міжнародного спілкування, вільне володіння якою розширює доступ громадян України до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей.

У рамках проведення Року англійської мови науково-педагогічні працівники кафедр романо-германських мов і перекладу, англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей і англійської філології зробили все можливе для того, щоб створити сприятливі умови не тільки для підвищення власної кваліфікації, а і для вдосконалення рівня володіння англійською мовою студентів та працівників НУБіП України.

Підводячи підсумки, варто зазначити, що 2016 рік у нашому університеті був інтенсивним, оскільки відбулося дуже багато цікавих заходів, а саме:

10 березня 2016 - науково-методичний семінар «Teaching Tips for the Efficiency of the Classroom» .

28 -29 березня 2016 року – науково-практичні семінари «Teaching Reading for FCE with official exam preparation materials» та  «Speaking for FCE. Learning Listetening for B2», організований гуманітарно-педагогічним факультетом спільно з Cambridge University Press та Cambridge Language Assessment Centre.

21 квітня 2015 році  у рамках проведення тижня англійської мови на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБІП України відбувся семінар «Getting Ready for Cambridge English: First Writing Paper», співорганізаторами якого стали видавництво Кембриджського університету (Cambridge University Press), Екзаменаційний департамент Кембриджського університету (Cambridge English Language Assessment) та офіційний дистриб’ютер видавництва в Україні компанія Лінгвіст.

1 жовтня 2016 року викладачі кафедр романо-германських мов і перекладу, англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей і англійської філології взяли участь у святкуванні Європейського дня мов, організованого Британською Радою в Україні, Goete-Institut в Україні, Посольством Іспанії, Італійським інститутом культури, Польським інститутом у Києві, Французьким інститутом в Україні та Чеським центром.

5 жовтня 2016 року - міжнародний науково-практичний семінар «International Cambridge ExamsThe Challenges of Today», учасниками якого стали всі, хто бажав покращити свої іншомовні комунікативні навички та небайдужі до популяризації англійської мови на території України.

7-8 листопада 2016 року у межах програми «LEADERSHIP. RISE-UP FUTURE LEADERS OF UKRAINE» відбувся безкоштовний англомовний дводенний семінар  для студентів гуманітарно-педагогічного факультету «РІШЕННЯ, ЩО ВИЗНАЧАЮТЬ ОСОБИСТИЙ УСПІХ».

16 листопада 2016 року у межах угоди про співпрацю з Cambridge English Language Assessment в Україні та Cambridge University Press ELT на гуманітарно-педагогічному факультеті відбувся семінар «Developing your listening skills for Cambridge English: First»,  участь у якому взяло понад 180 викладачів і студентів як з Національного університету біоресурсів і природокористування України, так і з інших, зокрема Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного педагогічного університету імені Драгоманова, Національного технічного університету України «КПІ», Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. 

17 листопада 2016 року межах тижня англійської мови відбувся інтерактивний тренінг «My Lab for Market Leader: Informing Teaching and Enriching Learning», під час якого методист Міжнародного освітньо-методичного центру PEARSON-DINTERNAL Майклом Хадсоном ознайомив присутніх з особливостями використання навчальної он-лайн плаформи MyLab на прикладі підручника Market Leader.

23 листопада 2016 року – організовано і вперше у стінах університету проведено методистом-консультантом представництва Express Publishing в Україні Оленою Хорош науково-методичний семінар «Career Paths series – the shortest path to your career», в якому взяло участь понад 60 учасників.

            Крім того, з метою популяризації не тільки англійської, а і німецької, польської та французької мов на базі гуманітарно-педагогічного факультету науково-педагогічними працівниками кафедр романо-германських мов і перекладу, іноземної філології та перекладу, англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей і англійської філології було організовано осінню школу «Юний філолог» для старшокласників загальноосвітніх навчальних закладів Голосіївського району м. Києва (31 жовтня-4 листопада 2016 р.).

Дякуємо всім за підтримку у 2016! Нових звершень, успіху і вперед до нових знань у 2017 році!

Наталя Арістова,

кафедра англійської філології

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook