Триває активна фаза наукових досліджень докторанта кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Артема УШКАЛОВА

May 17, 2024

   На кафедрі епізоотології, мікробіології і вірусології тривають наукові дослідження по вивченню факторів патогенності у збудників бактеріальних зоонозів, які проводять докторант кафедри Артем УШКАЛОВ разом з науковим керівником доктором ветеринарних наук Лілією ВИГОВСЬКОЮ. Дослідження проводяться в рамках наукової тематики кафедри та є частиною досліджень, що заплановані докторантом в рамках написання докторської дисертації.

   Патогенні властивості бактеріальних зоонозів залежать від багатьох факторів, які спричиняють захворювання людини та тварин.
  Даний етап наукової діяльності по дослідженню патогенних властивостей бактерій, включає в себе вивчення механізмів зараження, шляхів передачі, факторів що обумовлюють ступінь вірулентності, імунної відповіді та методів лікування і профілактики хвороб бактеріальної етіології.

   Докторант Артем УШКАЛОВ на даному етапі, свої дослідження спрямовував на визначення чутливості у патогенних єрсиній до антимікробних препаратів шляхом постановки кератокон'юнктивальної проби та підшкірного введення чистої культури збудників мурчакам.

   Результати досліджень будуть оформлені у вигляді протоколу випробувань і наукового звіту, що стануть підґрунтям для написання наукових публікацій.

Асистент кафедри епізоотології, мікробіології і
 вірусології Максим Жуковський 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook