Сучасний стан та перспективи розвитку наукової бібліотеки обговорили на зустрічі колективу книгозбірні із проректором з науково-педагогічної роботи Василем Шинкаруком

17 червня 2021 року

     16 червня 2021 р. відбулася зустріч колективу наукової бібліотеки із проректором з науково-педагогічної роботи Василем Шинкаруком, під час якої Тетяна Кіщак, директорка книгозбірні, детально ознайомила із роботою відділів центральної бібліотеки, зосередивши увагу на використанні сучасних інформаційних технологій у бібліотечній роботі, починаючи від комплектування фонду новими надходженнями та закінчуючи автоматизованих обслуговуванням користувачів з використанням електронного читацького формуляру та технології штрихкодування книг.
    Особливу увагу директорка приділила процесу оцифрування рідкісних і цінних книг з фонду бібліотеки, яких у бібліотечному фонді понад 6 тис. примірників, адже більшість із них є унікальними та потребують якнайшвидшого оцифрування. Однак для прискорення цього процесу книгозбірня потребує закупівлі ще 1-2 книжкових сканерів.

      В інформаційно-бібліографічному відділі Василя Дмитровича ознайомили із депозитарною бібліотекою ФАО, яка знаходиться у відкритому доступі та містить понад 1000 документів як англійською, так і російською мовами, а також переліком періодичних видань, які передплачує бібліотека та дисертаційним фондом, який нараховує 6561 видань.
    Під час відвідування центрального книгосховища, що знаходиться у підвальному приміщенні, працівники відділу обслуговування науковою та художньою літературою розповіли про наукову літературу та рідкісні і цінні видання, що тут зберігаються, а також привернула увагу проректора щодо необхідності проведення косметичного ремонту у цьому приміщенні.
      У вступному слові до працівників бібліотеки Василь Шинкарук наголосив на тому, що бібліотека є одним з найважливішим підрозділів університету, який здійснює інформаційне забезпечення всіх учасників освітнього процесу як електронними ресурсами, так і друкованими виданнями (підручниками, посібниками, науковою та методичною літературою), а також подарував нашій книгозбірні 11 примірників власних видань, що вийшли друком нещодавно.

     Директорка бібліотеки Тетяна Кіщак у своїй доповіді детально охарактеризувала сучасний стан книгозбірні та наголосила, що впродовж останнього року у зв’язку з пандемією COVID-19 бібліотека розширила контент електронних ресурсів та запровадила нові послуги для користувачів, а саме електронну доставку видань для студентів, службу інформаційного моніторингу для викладачів та службу інформаційно-аналітичного забезпечення огляду публікацій з міжнародних видань.

     В кінці зустрічі проректор Василь Шинкарук подякував працівникам бібліотеки за щоденну працю та побажав не зупинятись на досягнутому, постійно вдосконалюватись та розширювати перелік нових послуг.

Лариса Мельничук,
заступниця директорки наукової бібліотеки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook