Інноваційний початок навчального року: співпраця з мережею YEP та розвиток стартап культури

9 вересня 2020, 10:00

Важливою глобальною тенденцією, що спостерігається протягом останніх років, є те, що підприємницька діяльність продовжує зростати у всьому світі у самих різноманітних формах, в тому числі у вигляді стартапів. Україна в нинішніх умовах економіки потребує активізації підприємницької діяльності, підтримки стартап культури та розвитку ідей. Це є однією з основоположних передумов, що забезпечує технологічне оновлення та інноваційний розвиток країни взагалі.

Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту ідучи в ногу з часом вже третій рік поспіль підтримує реалізацію проєктів та стартапів наших студентів. Всеукраїнський конкурс студентських проєктів «ВІД ІДЕЇ ДО УСПІХУ», який кафедра проводить, доводить актуальність та креативність підходів до розвитку ідей. Аналізуючи виклики сьогодення, кафедра прийняла рішення стати учасником Проєкту «Підприємницький університет» від мережі академічних стартап-інкубаторів YEP та впровадити у навчальний процес курс «Інноваційне підприємництво та управління стартап проєктами» для магістрів спеціальності «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами». У першому семестрі 2020-2021 навчального року в рамках дисципліни «Міжнародні програми та гранти» студенти створять власні проєкти та подадуть їх на участь у конкурсі стартапів від YEP. Наразі узгоджується можливість першочергового відбору проєктів від студентів нашого університету в рамках щорічного конкурсу «ВІД ІДЕЇ ДО УСПІХУ». Це забезпечить підґрунтя для реалізації ідей у повноцінний бізнес шляхом більш якісної презентації проєктів, залучення фінансування, чи то від інвестора чи то через міжнародних донорів і грантові програми.

Завідувач кафедри, професор Шинкарук Л.В. та доцент Титарчук І.М. стали учасниками тренінгу, що проводився 26-28 серпня для 80 університетів України. Програма, рецензована колегами із Естонії, США та Ізраїлю, підтримана численними партнерами та державою — Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством освіти і науки України, а викладачі курсу отримують постійну підтримку експертів та менторів YEP.

Найкращі команди університетів представлені на конкурсі стартапів від YEP матимуть шанс отримати індивідуальну менторську підтримку від YEP, Дія.Бізнес, Ukrainian Startup Fund, Cisco, OKKO, Genesis, reactor.ua, TechUkraine та інших партнерів проєкту.

Співпраця з Проєктом YEP окрім впровадження курсу, передбачає підписання меморандуму, участь у семінарах та воркшопах, а також організацію спільних активностей для магістрів спеціальності «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами».

Дякуємо керівництву університету за підтримку ініціативи співпраці між кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту і Проєктом «Підприємницький університет» від мережі YEP.

Ірина Титарчук,
доцент кафедри виробничого 
та інвестиційного менеджменту

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook