Студентські проектні ідеї для НУБіП та започаткування власної справи

10 квітня 2019, 10:00
Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту, корп.10

Відбувся другий щорічний конкурс студентських проектних ідей та проектів, організований кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту. Для нас, студентів бакалаврів, це вперше була можливість не лише продемонструвати ті навики, які ми отримали вивчаючи нові предмети з бізнес-проектування, запропоновані кафедрою, але й послухати презентації проектів магістрів з «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами». Ініціатором та модератором конкурсу була Лідія Василівна Шинкарук, д.е.н., професор, зав. кафедри і це було креативно та сучасно завдяки тому, що студенти і викладачі були партнерами на шляху до перемоги.

В конкурсі приймали участь 25 студентів, серед яких бакалаври 2, 3, 4 курсів факультету аграрного менеджменту НУБіП України та студенти Університету державної фіскальної служби України. Це круто, що ми маємо можливість почути студентів інших університетів і позмагатися з ними. Саме такі конкурси дають нам можливість отримувати практичні навики та відповідати на сучасні виклики і потреби ринку праці, адже ми вирішували реальні завдання не лише для започаткування власного бізнесу, але й розробляли проектні ідеї для нашого Університету.

Оцінку робіт студентів проводило компетентне журі, до складу якого ввійшли лише представники компаній:
Романова Марія, Head of Corporate accelerator Radar Tech;
Тиркало Віктор Борисович, Президент Громадського Об’єднання «Ліга розвитку науки»;
Медушовська Яна, Менеджер з персоналу John Deere.

Нам, Миргородській Дарині і Штандер Ірині було надзвичайно цікаво представляти проект «Студентська кав’ярня НУБіП», який був запропонований першими випускниками, магістрами з проектного менеджменту і в який ми внесли також свої пропозиції та розрахунки. Ми сподіваємося, що наш проект буде цікавим та корисним для університету і зможе бути реалізованим , а ми будемо пити хорошу і смачну каву у десятому корпусі.

Проектна ідея «Інформаційний додаток студента НУБіП» Сливи Ольги, Андрійчук Людмили та Гостіщева Василя надзвичайно зацікавила студентів, оскільки в ній пропонується перевести у електронний режим доступ до розкладу занять, атестації та іншу інформацію. Даний проект може бути реалізований разом з факультетом інформаційних технологій як стартап. Проектна ідея «Органайзер НУБіП» Позняк Мар’яни та Шевцової Марії викликала активне обговорення не лише журі, але й студентів.

Вперше представили проектні ідеї студенти другого курсу Потапенко Артур, Красноштан Олександр «Онлайн платформа для фермерів» та Побочій Марина «Онлайн платформа працевлаштування НУБіП» і отримали особливий приз від представника фірми John Deere.

  

  

Також цікавою була проектна ідея студентів четвертого курсу Вовк Вікторії та Порфіленко Злати «Аграрний клімат - комплекс» з будівництва модернізованого тепличного комплексу-трансформера з вирощування розсади і адаптації насіння для умов України, яка отримала схвалення компанії, в якій працюють студенти. Стась Олександра представила проектну ідею «Створення електронної бази результатів аналізів пацієнтів Центральної поліклініки Голосіївського району № 10», яка  була відзначена сертифікатом за креативний підхід до вирішення проектних ідей. Галиця Ольга таГудим Катерина за проектну ідею «Створенню Київського бренду одягу» відзначені сертифікатом за рекламу України.

Три проектні ідеї «Vending - кафе», «Малиновий рай» та «Деревні культури, як ресурс для виробництва біопалива" було представлено студентами Університету державної фіскальної служби України Скляр Владиславою, Грушко Наталею, Чернишова Тетяною, Гладченко Анастасією, Корецькою Іриною,Стояновкою Вікторією та отримали сертифікат за вирішення питань екології.

Надзвичайно цікавими для бакалаврів були проекти магістрів з управління міжнародними проектами, оскільки вони стосувалися відкриття бізнесу для них самих. Богомол Марія представила «Інвестиційний проект з вирощування качанів цукрової кукурудзи», який отримав найбільше схвалення у журі і від Президента Громадського Об’єднання «Ліга розвитку науки», і від компанії John Deere; Семоненко Нікіта за проект «Створення підприємства по вирощуванню бройлерів» особливий приз від компанії John Deere. Особливо відзначили Head of Corporate accelerator Radar Tech соціальний проект Коноз Олександра зі «Створення міні – кінотеатру у Донецькій області» як проект, який має значний інформаційний потенціал для населення підконтрольних Україні територій в сучасних умовах.

  

  

  

  

Ми дякуємо професорові Лідії Василівні Шинкарук та викладачам кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту факультету за конкурс, максимально наближений до реальних умов, який дозволив нам оцінити власні можливості та потенціал, почути рекомендації роботодавців і значні перспективи та переваги отримання спеціальності проектного менеджера.

    

    

    

    

    

Студенти 4 курсу Миргородська Дарина, Штандер Ірина

Магістри з управління міжнародними проектами 
Богомол Марія, Семоненко Нікіта, Коноз Олександра

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook