На кафедрі сільськогосподарських машин та системотехніки ім. академіка П.М. Василенка створили кафедральний музей

8 червня 2016 року

     Історична пам’ять – це та моральна і духовна основа, яка допомагає триматися на плаву в бурхливому потоці життя як окремій людині, так і цілим націям та державам. І в цьому велика роль належить музеям. Вони є тим, без перебільшення, святим місцем, де можна доторкнутись до минулого, згадати своїх попередників та відчути значимість їхньої діяльності. 
     Саме з такою метою і був створений музей кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. академіка П.М. Василенка. Ініціатор і організатор його створення – доцент кафедри Ямков О.В. Не один рік він присвятив збиранню матеріалів для музею – фотографій, газет, книг тощо. Протягом останнього року працював над комплектуванням і оформленням експозиції, яка включає настінні стендові матеріали з життя і діяльності П.М. Василенка (див. фото), особисті речі співробітників кафедри старшого, довоєнного покоління, книги (підручники, посібники, монографії), написані співробітниками кафедри за останні 70 років, а також фотоальбоми з майже 400 світлинами.

     Розповідаючи про створення музею, Ямков О.В. постійно наголошував на зацікавленості і активній участі у цій роботі співробітників кафедри, в тому числі тих, хто вже на заслуженому відпочинку. Так, цінну інформацію про життя і діяльність ветеранів, а також свої особисті речі надав професор Дмитро Войтюк, особисті речі надійшли від О.М. Погорільця і О.М. Дімчева, від родин співробітників, яких, на жаль, вже немає серед нас – С.П. Бублика, Г.П. Опалка, Г.Р. Гаврилюка, М.П. Грищенка. Дієву допомогу у оформленні експозиції музею надав О.М. Вечера. Експозиція музею обов’язково буде в подальшому розширюватись.

Л. Ланов’юк,
директор музею історії університету 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook