Міжнародне співробітництво юридичного факультету

16 грудня 2015 року

З 6 по 11 грудня 2015р. відбулось закордонне стажування д.ю.н., доцента кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука, доцента Гафурової Олени Вікторівни. Вона прийняла участь у навчальному семінарі «Передача знань і досвіду при впровадженні законодавства ЄС для створення системи сільськогосподарських консультацій та збалансованого розвитку сільських територій в Україні» (м. Рига, Латвійська Республіка), що проводився з метою навчання експертів і консультантів сільськогосподарської галузі України та Латвії.

В рамках семінару, який підготовлено на базі ТОВ «Латвійський Центр Сільських консультацій та освіти», було прослухано курс лекцій з означеної тематики, а також відбулось знайомство із досвідом роботи громадських організацій, зокрема Латвійської асоціації сільського туризму «Lauku ceļotājs». Крім того, були організовані зустрічі із представниками центральних органів виконавчої влади - Департаменту підтримки сільського розвитку та Департаменту міжнародних справ і стратегічного аналізу Міністерства землеробства Латвійської Республіки.

Слухачі змогли безпосередньо ознайомитись із досвідом роботи сільськогосподарських товаровиробників, зокрема молокозаводу та молочного кооперативу PKS «Straupe», малим рибопереробним підприємством SIA «Krupis», а також відвідати латвійську старовинну садибу «Jaunieviņas» (1840р.), господарі якої займаються органічним сільським господарством та діяльністю у сфері сільського зеленого туризму.

Крім того, організатори забезпечили представникам Національного університету біоресурсів і природокористування України (доцентам О.В. Гафуровій та О.А. Локутовій) зустріч із ректором Латвійського сільськогосподарського університету (м. Елгава) професором Іреною Пілвере, яка розповіла про можливості навчання для закордонних студентів.

 

По завершенню стажування Гафурова Олена Вікторівна отримала сертифікат «Розвиток сільського туризму та сільських територій, система консультацій в Латвії».

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook