Наукова бібліотека: навчаємось та досліджуємо разом

10 вересня 2024 року

   «Хто володіє інформацією – той володіє світом», - цей відомий вислів Натана Ротшильда влучно характеризує сучасний стрімкий розвиток науки, постійні технологічні зміни. Всі ці фактори спонукають до щоденного навчання та пошуку достовірної й найактуальнішої інформації.
   Наукова бібліотека пропонує університетській спільноті широкий спектр наукової інформації та якісні сервіси для навчання та дослідження, зокрема репозитарії «Цифрова бібліотека» (з мережі Інтернет) та «Електронна бібліотека» (з локальної мережі), в яких кожен зможе знайти для себе багато корисної наукової інформації.
    З 19 серпня 2024 р. розпочався новий навчальний рік і, як зазвичай, саме в перші тижні на початку семестру користувачі активно відвідують бібліотеку та отримують навчальні видання. Тож, за підручниками до книгозбірні звернулось вже майже 600 студентів, які отримали 878 навчальних видань.


                  

   Серед першокурсників є й активні поціновувачі бібліотеки. Наприклад, студенти спеціальності садово-паркове господарство Артем Школьний та Данило Любич з перших днів навчання цікавляться ресурсами бібліотеки та приходять до книгозбірні не тільки за навчальною, а й за художньою літературою.

   Також студенти всіх курсів отримали підручники та навчальні посібники онлайн, в межах сервісу «Електронна доставка документів». Загалом, станом на 09.09.2024 р. усім студентам 1-4 курсів та магістрантам другого року навчання розіслано 94027 навчальних видань в електронному форматі на 7960 електронних скриньок.
   Починаючи з першого тижня очного навчання, працівники наукової бібліотеки проводять для першокурсників заняття з інформаційної культури, на яких розповідають про важливість книги у житті студентів, про різноманітність бібліотечного фонду, про формати сучасних підручників та про різні бібліотечні сервіси.


 

 

   Під час зустрічі студенти заповнюють онлайн-анкету, де вказують свою електронну адресу, факультет, спеціальність і вже протягом двох днів отримують на власну електрону скриньку необхідні навчальні видання в електронному вигляді.

   Особливу увагу під час таких занять бібліотекарки приділяють розповіді про академічну доброчесність та плагіат, в тому числі й про використання штучного інтелекту.

   Наприкінці зустрічі на студентів чекає захоплюючий квест - змагання з кмітливості, логічного мислення, командної роботи та швидкості. По завершенню всі учасники отримують приємні призи.

   Дякуємо заступникам деканів факультетів і кураторам груп за співпрацю, а саме:

  •  Юрію Жуку, заступнику декана з навчально-виховної роботи факультету ветеринарної медицини;
  •  Миколі Войналовичу, заступнику декана з навчальної роботи факультету тваринництва та водних біоресурсів;
  •  Ларисі Карпенко, заступниці декана факультету аграрного менеджменту;
  •  Лесі Воляк, заступниці декана з денної форми навчання зі спеціальності "Облік і оподаткування" та "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"
  •  Ірині Сопівник, завідувачці кафедри соціальної роботи та реабілітації;
  •  Антоніні Москаленко, в.о. завідувача кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі;
  •  Сергію Ковалевському, професору кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції;
  •  Сергію Сендоніну, доценту кафедри лісівництва;
  •  Наталії Кочуковій, доценту кафедри журналістики та мовної комунікації;
  •  Олександрі Горбачовій, доценту кафедри технологій та дизайну виробів з деревини.

   Заняття з інформаційної культури тривають. З питань запису на заняття можна звертатись до заступниці директорки наукової бібліотеки Неллі Маркової-Пипко за тел. 067 506 37 65.

Неллі Маркова-Пипко,
заступниця директорки
наукової бібліотеки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook