НУБіП України знову бере участь у Biodiversity Challenge організований університетом Вагенінгена

3 травня 2024, 22:14
Кафедра загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності

 НУБіП України бере участь у Biodiversity Challenge at European Life Science Universities організованим Вагенінгенський університет (Wageningen University and Research, WUR) спільно з 19 університетами Європи, що входять до Асоціації Європейських університетів наук про життя (ASSOCIATION FOR EUROPEAN LIFE SCIENCE UNIVERSITIES (ICA)). Співробітники кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності факультету захисту рослин, біотехнологій та екології є організаторами заходу в нашому університеті.

 

Цього року участь беруть 19 університетів із 16 країн Європи включаючи наш університет. Biodiversity Challenge організований для об’єднання зусиль навчальних закладів наук про життя до просвітницьких заходів для формування екологічної свідомості студентів, показати красу і багатоманітність природи, що нас оточує та привернути увагу до важливості збереження біорізноманіття. Також це змагання між університетами, оскільки вони будуть змагатися хто швидше знайде на території знайде на своїй території 1000 видів.

Урочисте відкриття Biodiversity Challenge – 2024 в нашому університеті відбулося 2 травня у читальній залі 10 корпусу де було оголошено основні терміни проведення, його основні завдання та які заходи ще будуть проводитися у межах цієї тривалої події. Студенти, які взяли участь у презентації проєкту дуже зацікавилися та будуть брати активну участь у досягненні мети події.

Biodiversity Challenge – 2024 передбачає у НУБіП України проведення біоблітцу – інвентаризації або біологічного перепису всіх видів живих організмів, які проживають на території, яка закріплена за нашим університетом. Це буде відбуватися протягом 2 місяців з 02 травня – 28 червня 2024 року. Саме тому ми повинні об’єднати наші зусилля навколо спільної мети у обстеженні нашої території університету та прилеглих територій на дикорослі види рослин та інших живих організмів, які оточують нас, а ми цього навіть не помічаємо. Ми запрошуємо співробітників, студентів та інших жителів Голосіївського району, що межують з університетом, щоб дізнатися більше про живі організми та природу навколо нас. Ми організовуємо екскурсії на природу, підрахунок видів, запрошуємо всіх відвідати презентації та стенди організовані нашими найактивнішими учасниками.

Все буде відбуватися у вигляді Турів на природу – Голосіївський ліс та всі найближчі локації, які ми обрали для нашого університету. Приєднуйтесь до наших екскурсії на природу! Всі зацікавлені студенти та співробітники НУБіП можуть записатися до участі у проєкті заповнивши форму http://surl.li/fwlsg . Також ви можете стежити за новинами у соцмережах факультету захисту рослин, біотехнологій та екології за прогресом нашого проєкту.

 

Участь студентів у Biodiversity Challenge – 2024 дозволить вам удосконалити навички біотичного моніторингу, засвоїти нові знання щодо життя різноманітних живих організмів та побільше гуляти мальовничими куточками Голосіївського району.

Запрошуємо всіх бажаючих незалежно від віку, статі і факультету, тому що кожна людина це крок який наближає нас до мети у 1000 видів! Минулого року ми це зробили, цього року треба втілити більше!

 

 

Анна Сальнікова,

старший викладач кафедри

загальної екології, радіобіології та БЖД

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook