Відкрита лекція – підвищення якості навчального процесу

October 20, 2021

 

   З метою підвищення якості навчального процесу та згідно плану проведення відкритих лекцій 8 жовтня на кафедрі агрохімії та якості продукції рослинництва доцентом Бикіною Ніною Миколаївною прочитана відкрита лекція «Калійні добрива, виробництво, характеристика та використання» з агрохімії. В ході лекції студенти розглянули сировину для виробництва калійних добрив, проаналізували калійні руди, що використовуються для виробництва калійних добрив, родовища України та ближнього зарубіжжя, класифікацію калійних добрив.

 

   Лектор детально зупинилася на видах калійних добрив, надала детальну характеристику основних представників «сирих», малоконцентрованих, концентрованих калійних добрив, відмітила сульфатну форму калію (сульфат калію, каліймагнезія), та хлорвмісні калійні добрива (калій хлористий, калійна сіль та ін.), розкрила їх особливості, взаємодію з грунтом, вплив супутніх елементів на ефективність добрив, особливості використання калійних добрив з врахуванням ґрунтових умов та біологічних вимог сільськогосподарських культур.
    В ході лекції лектор звернула увагу на ефективність використання калійних добрив та реакцію рослин на параметри калійного режиму, особливо в сучасних погодно-кліматичних умовах та умовах підвищення вартості добрив. В кінці лекції студентам було запропоновано висловити свої запитання та побажання стосовно викладеного матеріалу.

  

  

Лариса Семенко,
доцент кафедри агрохімії та якості
продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна
 
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook