Інформаційні технології об’єднують

October 15, 2021

Краще один раз побачити, ніж сто раз почути. Саме цією тезою користуються сучасні учні при виборі закладу освіти для продовження навчання. Так, учні 31-математичної групи (10 клас) столичного ліцею «Наукова зміна» разом з куратором Оксаною Венгер відвідали факультет інформаційних технологій.

Декан факультету, професор Олена Глазунова розповіла сучасні тенденції розвитку IT-технологій та можливості отримання IT-освіти.

Заступник декана, доцент кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки Андрій Блозва підняв дуже актуальну тему про вплив кібербезпеки на розвиток сучасного цифрового світу.

До обговорення долучилась і доцент кафедри інформаційних систем і технологій Олена Кузьмінська, яка розповіла про освітні програми з інформаційних технологій, які можуть обрати ліцеїсти для навчання на нашому факультеті. А для демонстрації умов, створених для навчання на нашому факультеті школярам було запропоновано невелику екскурсію.

Проте, яка екскурсія, коли зустрічаються професіонали і ті, хто прагне ними стати? Тож в аудиторіях, де розміщено для навчання студентів відповідне обладнання компанії Cisco та навчальний кіберполігон, Андрій Блозва провів для учнів короткий майстер-клас із забезпечення кібербезпеки на апаратному та програмному рівні.

Але наші студенти вміють не лише добре навчатись, але й відпочивати. Тому й ліцеїстам було запропоновано пройтись нашим студмістечком, побачити спортивний стадіон, алею слави, де вшановують видатних науковців університету, навчальні корпуси, де поєднується історія вищу та сучасність…. А завершили зустріч у нашому прекрасному ботанічному саді, який нікого не залишає байдужим. Так було й цього разу!

Ми щиро дякуємо керівництву ліцею та куратору Оксані Венгер за організацію зустрічі і сподіваємось, що такі зустрічі будуть регулярними, адже нам є чим ділитись!

 

Олена Кузьмінська, доцент кафедри інформаційних систем і технологій
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook