Представники університету взяли участь у роботі осінньої Німецько-української DAAD Школи

October 9, 2021
 

Упродовж 4-8 жовтня 2021 року у м. Києві проходила осіння Німецько-українська Школа молодих вчених "Уроки біомедицини, отримані з нанотехнологій та штучного інтелекту" за фінансової підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD). Співорганізаторами цієї Школи виступили Технічний університет прикладних наук Вільдау (ФРН) та Київський національний університет імені Тараса Шевченка (КНУ). На урочистому відкриті Школи з вітальним словом до учасників звернулися: керівник Школи – професор Маркус Фрохме з Технічного університету прикладних наук Вільдау, віце-президент з навчальної роботи цього університету професор Йорг Райф-Стефан та проректор з наукової роботи КНУ імені Тараса Шевченка Ганна Толстанова.

Для доповідей були запрошені провідні та досвідчені науковці з Німеччини та України. Зокрема, спікером було запрошено визнаного фахівця в галузі нанобіотехнологій завідувача кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики НУБіП України, д.б.н., ст.н.с. Світлану Прилуцьку, яка поділилася з молодими учасниками своїм успішним досвідом планування та організації наукової роботи, актуальними і сучасними науковими напрямками у галузі наномедицини, а також презентувала інноваційні результати щодо підвищення ефективності дії традиційних протипухлинних препаратів шляхом їх іммобілізації на поверхні вуглецевих наночастинок.

За конкурсним відбором у Школі приймало участь 30 молодих науковців з усіх провідних навчально-наукових закладів України, з них 4 представники НУБіП України – студентки Каміла Бондаренко і Анастасія Скуба (факультет захисту рослин, біотехнологій та екології) та асистент Валерія Юстинюк і аспірантка Ірина Маковська (факультет ветеринарної медицини). Усі учасники отримали сертифікати про участь у роботі Школи, а найактивніших відзначено цінними подарунками.

Змістовні наукові доповіді спікерів продовжувалися цікавими питаннями та конструктивними обговореннями зі студентами під час кава-брейків та захоплюючої культурної програми. Школа об’єднала не лише німецьких та українських топ-вчених, але й українську наукову молодь з метою реалізації величезних можливостей у галузі біомедицини, біотехнологій та штучного інтелекту для вирішення нагальних проблем людства. Крім того, представники офісу DAAD в Україні ознайомили учасників Школи про механізми подачі грантів, академічну мобільність та інші корисні речі для молодих українських дослідників.

Сподіваємося, що отриманий досвід, нові знання та інформація буде активно використовуватися учасниками Школи у їх подальшій науковій роботі!

 

 

Заступник декана, доцент кафедри

Петро Дрозд

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook