Майбутні фахівці знайомляться з практичними кейсами щодо управління ризиками в агробізнесі

September 24, 2021

   20 вересня 2021 року в межах вивчення дисципліни «Оцінка ризиків в агробізнесі» відбулася гостьова лекція для студентів і аспірантів економічного та інших факультетів. Саме агробізнес в умовах сьогодення є як одним із найбільш перспективних і інноваційних напрямків підприємницької діяльності, так і одним із найбільш ризикованих. В усьому світі, а в Україні особливо, аграрії стикаються з низкою різноманітних, часто непередбачуваних ризиків, що вимагає від них відповідних знань і компетенцій.

Лекцію провів к.б.н., с.н.с., головний експерт з аквакультури та рибного господарства і фахівець  із технічної підтримки проекту Європейського інвестиційного банку «Основний кредит для аграрної галузі – Україна», фахівець з питань дорадництва і конультування агробізнесу Христенко Дмитро Сергійович.
Проект спрямований на операторів в ланцюгах створення вартості зернових, олійних культур та аквакультури/рибальства, підвищення ефективності використання ресурсів, зменшення витрат і збитків, підвищення рівня безпеки та якості продукції, а також підвищення конкурентоспроможності на національних і міжнародних ринках.
Запрошений лектор Дмитро Христенко навів багато цінної, наповненої практичними прикладами інформації та зосередився на питаннях щодо можливостей спрощення процедури реалізації бізнес проектів, можливостей виходу на зовнішні ризики, оптимізації систем і окремих ланок виробництва, створення ланцюгів доданої вартості з використанням найменш ризикованих схем в умовах вітчизняного сьогодення. Не оминув увагою спікер питання впливу коронакризи на рівень ризику агробізнесу – він зростає, але в той же час часто це породжує нові можливості для підприємців. Все це було представлено за допомогою яскравої та насиченої презентації.
Найголовніше те, що в межах лекції слухачі мали змогу ознайомитися з практичними кейсами щодо управління ризиками, а також запропонувати й обговорити варіанти вирішення практичних ризикових ситуацій.
Інформація, презентована слухачам виявилася насиченою реальними прикладами з бізнесу й такою, що дозволить поглиблено засвоїти основні підходи до оцінки й управління ризиками в агробізнесі та сприятиме набуттю професійних навичок і компетенцій студентами економічних спеціальностей.
 
Колектив кафедри економіки щиро вдячний Дмитру Христенку за проведену з високою майстерністю і харизматичністю лекцію!
 
Мірзоєва Тетяна, доцент кафедри економіки

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook