120 студентів магістратури, які вступили з інших ЗВО, отримали корисні поради від ректора Станіслава Ніколаєнка та координаторів освітньо-наукового процесу

15 September 2021, 10:00

     31 серпня на зустріч із ректором НУБіП України Станіславом Ніколаєнком завітали магістри 1 року навчання усіх факультетів та ННІ, які вступили до університету з інших закладів вищої освіти.

    Станіслав Миколайович ознайомив студентів, які приєднались до освітянської спільноти університету та вперше відвідують його стіни, із історичними витоками та структурою нашого славетного університету, в цифрах навів його штат та контингент. Оскільки ступінь «Магістр» є найвищим освітнім ступенем, тому і розмова була нарівні дорослих людей, громадян і патріотів держави. Мова йшла і про глобальні виклики, які посилає майбутнє людству, і про роль студентів в опануванні необхідних навиків для їх подолання і порятунку планети, зокрема і відвернення кліматичної катастрофи та інших фахових проблем галузей народного господарства.

    В своїй доповіді ректор окреслив 17 цілей глобального розвитку та ТОП-10 навичок, яким варто присвятити навчання майбутнім фахівцям і керівникам. Присутні дізнались і про достойні місця Університету у міжнародних, освітянських та наукових рейтингах, і про завдання спільної діяльності студактиву і ректорату Університету, та ще багато іншого цікавого і корисного, що їх очікує.

    Начальник навчального відділу Ярослав Рудик ознайомив студентів магістратури із особливостями організації освітнього процесу, затвердженим графіком навчання та усіма можливостями і цікавинками, якими можна скористатися під час навчання в магістратурі НУБіП України, і які вигідно вирізняють наш ЗВО з поміж інших, зокрема: можливість навчатися в англомовних групах із отриманням відповідних сертифікатів та додатків із переліком прослуханих дисциплін; отримати подвійні дипломи з іноземними університетами-партнерами, навчаючись та стажуючись за кордоном упродовж семестру; бути запрошеним на роботу ще під час навчання потужними приватними та державними підприємствами, агрохолдингами, гарно прорекламував себе у портфоліо на власній вебсторінці офіційного сайту Університету; можливість заявити про свої дослідження та обмінятись досвідом на загальноуніверситетській конференції у форматі постерних презентацій тощо.

    Щодо можливостей магістрів у провадженні наукової діяльності до присутніх звернувся із ознайомлювальною презентацією начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко. Мова йшла про стартапи та гуртки, про різноманітні конкурси, в яких охочі до саморозвитку в науковій діяльності можуть проявити себе.

    Від директора наукової бібліотеки Тетяни Кіщак студенти магістратури дізнались про різноманітні інформаційні ресурси, які надає наукова бібліотека НУБіП України, зокрема і в змішаному форматі навчання.

    Важливе питання, яке хвилює студентів випускних курсів, а саме академічна доброчесність та вимоги її дотримання при підготовці магістерських кваліфікаційних робіт підняв у своїй доповіді Дмитро Касаткін - адміністратор антиплагіат-програми Unicheck.

    Із структурою студентського кампусу і правилами внутрішнього розпорядку, а також особливостями проживання у студентських гуртожитках ознайомив учасників зустрічі директор студмістечка Сергій Стецюк.

 

    На завершення зустрічі вітання з приєднання до студентської родини та заклик брати активну участь та поради «легкого вливання» до освітнього, культурного і спортивного життя та дозвілля студенти отримали від свого колеги Дмитра Кушпія, голови студорганізації НУБіП України .

Презентації доповідачів:

  1. Зустріч ректора із магістрами
  2. Про організацію освітнього процесу в університеті у 2021-2022 н.р.
  3. Можливості магістрів у провадженні наукової діяльності
  4. Інформаційні ресурси наукової бібліотеки НУБіП України для магістрів
  5. Дотримання вимог академічної доброчесності при підготовці магістерських робіт

Ласкаво просимо до університетської родини!
Успішного навчання, цікавого дозвілля
і головне здоров’я усім, дорогі студенти!

Заступник начальника
навчального відділу з магістерських програм
Олена Колеснікова

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook