МАРІЯ ДОРМА – ВИПУСКНИЦЯ ТА РОБОТОДАВЕЦЬ КАФЕДРИ ПРОВЕЛА ПРАКТИЧНИЙ ТРЕНІНГ НА ТЕМУ: «СУЧАСНІ ВИМОГИ НА РИНКУ ПРАЦІ ТА МОЖЛИВОСТІ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ» ДЛЯ БАКАЛАВРІВ ТА МАГІСТРІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 076 «ПІДПРИЄМНИЦТВО, ТОРГІВЛЯ ТА БІРЖОВА ДІЯЛЬНІСТЬ»

June 3, 2021
Марія Дорма сама ще нещодавно була у лавах студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» і тільки декілька років після закінчення навчання в НУБІП України має практичний досвід.
Марія була серед кращих студентів економічного факультету, приймала участь в багатьох наукових конкурсах, здобула третє місце у складі команди гуртка «Брокер» у 2018 р. на Фестивалі студентської науки НУБіП України. Такими випускниками, по-праву, пишається наша кафедра та alma-mater.
Під час навчальних занять у весняному семестрі наприкінці травня 2021 р. Марія Дорма завітала до студентів з практичними порадами: «Як краще презентувати себе на ринку праці у галузі підприємництва, торгівлі та біржової діяльності».
Пандемія та карантин внесли свої корективи щодо вимог роботодавців. Презентація своїх позитивних сторін у резюме та під час співбесіди часто відіграє ключову роль. Тому, Марія з власного досвіду поділилась секретами формування резюме. Вона активно подискутувала з студентами щодо цінностей, які повинні залишатись на першому місці при виборі вакансій. Сфокусувала студентів на основні позиції в резюме на які, в першу чергу, звертають увагу роботодавці.
На власному прикладі продемонструвала, як роботодавці по різному можуть вести себе із співробітниками під час пандемії.
  Марія Дорма звернула увагу студентів на важливості набуття практичних навиків під час навчальної та виробничої практики. Бакалаври 3 курсу, які були на зустрічі, напередодні навчальної та виробничої практик також отримали корисні поради.
У свій час, Марія Дорма проходила виробничу практику на Товарній біржі «Українська енергетична біржа», з якою кафедра та університет веде тісну співпрацю. Вже багато наших студентів пройшли на ній виробничу практику, а її Голова біржового комітету Олексій Дубовський часто проводить майстер-класи та читає лекції для студентів.
Доповідачка акцентувала увагу на тому, що саме пройдена виробнича практика та потім працевлаштування на цій біржі надали в подальшому їй старт для кар’єрного росту у цій галузі.
 
Сьогодні Марія працює в міжнародній компанії Панасамi Трейдiнг Україна.
Компанія працює на ринку нафтопродуктів в Запорізькій, Дніпровській, Херсонській, Миколаївській, Сумській, Чернігівській, Київській і Житомирській областях.
Панасамі Трейдинг Україна характеризується оптовою та роздрібною торгівлею нафтопродуктів. Основними клієнтами компанії є агрохолдинги, а також малий та середній бізнес на ринку сільськогосподарської продукції.
Панасамі Трейдинг Україна виступає партнером великих міжнародних нафтопереробних заводів таких, як: Hellenic Petroleum і Reliance Industries Limited.
 
Зі слів Марії Дорми,  компанія досить молода на вітчизняному ринку але за декілька останніх років активно розвивається та розширює свою мережу. Марія завітала з декількома пропозиціями щодо працевлаштування, які підійдуть для випускників нашої кафедри. Вона детально охарактеризувала кожну вакансію та вимоги до претендентів (Детальніше у рубриці оголошення!).
 
Наприкінці зустрічі студенти подякували Марії Дормі за змістовну лекцію і запросили у осінньому семестрі також провести кілька он-лайн заходів. Потому, домовлено про підписання договору про співробітництво з компанією Панасамі Трейдинг Україна.
Валентина Яворська,
гарант ОПП «Підприємництво, торгівля
та біржова діяльність»
 
ОС «Бакалавр»
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook