Продовжуємо співпрацю з латвійськими колегами!

July 1, 2021
     Вже вдруге за червень навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства зустрічає поважних гостей з Латвійської Республіки. 29 червня до нас завітали дипломатичний аташе Латвії з економічних питань в Україні Айнарс Мейжуліс, керівник підприємства «Державні ліси Латвії» Робертс Стріпнієкс, керівник підприємства SIA «Biomix Balticum» Дайніс Олексієв та другий секретар посольства Латвії в Україні Ендвінс Серверс.

     Гостей зустрічали директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида зі своїми заступниками, директор ВП НУБіП «Боярська лісова дослідна станція» Анатолій Карпук, директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва Роман Василишин та завідувач кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції, голова Товариства лісівників України Юрій Марчук.

     Петро Лакида розповів гостям про історію, сучасність, особливості функціонування навчально-наукового інституту. Анатолій Карпук ознайомив присутніх з науково-виробничою діяльністю Боярської ЛДС. У свою чергу Робертс Стріпнієкс узагальнив засади ведення лісового господарства у Латвійській Республіці.

     У ході зустрічі були обговорені питання подальшого розширення міжнародного співробітництва з міжгалузевими науково-освітніми інституціями України і Латвії щодо взаємного бачення розвитку підготовки фахівців лісового господарства та можливість проведення спільних наукових досліджень. Загалом зустріч проходила у дружній атмосфері, присутні охоче обмінювались запитаннями та жартами.

     Після офіційної бесіди гості відвідали музей лісових звірів і птахів ім. проф. О.О. Салганського, де завідувач кафедри лісівництва Наталія Пузріна розповіла про історію створення унікальної колекції та показала найцінніші експонати.

  

     На останок гості прогулялися територією арборетуму ботанічного саду НУБіП України у супроводі Юрія Марчука, який ознайомив латвійських колег з історією створення, етапами реконструкції та колекцією. Гостям до душі припала велика кількість скульптур на території арборетуму, а також аудиторії під відкритим небом.

     З університету гості попрямували до державного агентства лісових ресурсів України.


Марія Шевчук,
керівник міжнародних програм ННІ ЛіСПГ

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook