Подорож романтичними куточками Рівненщини

May 18, 2021

Сьогодні, 18.05.2021, п’ята група першого курсу факультету аграрного менеджменту кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту з наставником Биховченко В.П. відвідали Рівненщину онлайн.

 

Чарівні романтичні куточки, що привертають людську увагу своєю природною красою і самобутністю, є в багатьох регіонах України. Але одним з найбільш популярних і дивовижних місць вважається Тунель кохання поблизу містечка Клевань на Рівненщині. 5-ти кілометровий зелений коридор, створений деревами, що вишикувались у арку ідеальної округлої форми, і залізничні рейки в ньому стали візитною карткою туристичної Волині Тунель кохання – одне з найромантичніших місць в Україні. Крім того на екскурсії ми відвідали Дубенський замок споруджений князем Янушем Острозьким в першій половині XVІІ ст.

 

Територія розташування цього замку є вигідною у стратегічному плані, оскільки захищена річкою Іквою та заболоченою долиною, замок належить до укріплень бастіонного типу. Два могутні бастіони з казематами розміщуються з боку міста і відділяються від нього глибоким ровом. На кутках бастіонів знаходяться невеликі вежечки-кавальєри, зокрема, вежа Беатка або Дівоча вежа. В'їзд у замок забезпечувався через міст та браму, які влаштовані у Надбрамному корпусі. Окрасою палацу є геометричний орнамент у східному стилі, який розташований по периметру та розділяє перший і другий поверх споруди. Під палацом знаходяться глибокі та просторі підземелля.

 

Биховченко В.П., к.е.н.,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Жуленко Катерина, староста групи

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook