Профорієнтаційна робота – у центрі уваги

June 10, 2021

Делегація факультету інформаційних технологій НУБіП України в складі декана факультету Глазунової Олени Григорівни, завідувача кафедри інформаційних систем і технологій Швиденка Михайла Зіновійовича, доцента кафедри інформаційних систем і технологій Садка Михайла Григоровича та старшого викладача кафедри комп’них систем та мереж Матуса Юрія Володимировича 10 червня відвідала м. Жашків з метою налагодження тісних контактів з керівництвом Жашківської територіальної громади та директорами середніх шкіл та проведення профорієнтаційної роботи з залучення випускників шкіл району до числа абітурієнтів, які бажають поступити до НУБіП України.

Під час зустрічі мер Жашківської міської ради Цибровський Ігор Андрійович відмітив, що школи міста та Жашківської територіальної громади потребують співпраці з передовим вузом України, який може надати допомогу в освоєні школярами сучасних інформаційних систем і технологій.

Декан факультету, Олена Григорівна, розповіла про переваги навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України та акцентувала увагу на можливості тісної співпраці з викладачами шкіл в питаннях використання в навчальному процесі сучасних програмних засобів, покращенні комп’ютерної підготовки школярів.

 

Цікавою та корисною для подальшої співпраці було ознайомлення з Жашківським аграрно-технологічним професійним ліцеєм, який надає школярам середню освіту та забезпечує випускників, однією з робітничих професій: трактористів-машиністів, електрозварників, токарів, обліковців з реєстрації бухгалтерських даних, операторів з обробки інформації та програмного забезпечення. Основні питання фахової підготовки випускників та проблеми, які виникають в їх підготовці розповіла директор ліцею, Федоренко Таїсія Анатоліївна. Значна кількість випускників виявляє бажання продовжити навчання для отримання вищої освіти.

У результаті поїздки були підписані договори про співпрацю між школами Жашківської територіальної громади та НУБіП України. Прийнято також рішення виділити одну із середніх шкіл у м. Жашкові у якості опорної для більш тісного співробітництва з факультетом інформаційних технологій Національного університету біоресурсів і природокористування України.

 

Михайло Садко, доцент кафедри інформаційних систем і технологій

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook