Рада роботодавців ННІ лісового і садово-паркового господарства розглянула питання підготовки доктора філософії та перелік спеціальностей

May 27, 2021

26 травня відбулося чергове засідання ради роботодавців ННІ лісового і садово-паркового господарства. Було розглянуто поточні справи, намічено подальші перспективи співпраці навчального закладу з підприємствами.

До складу ради було введено нових членів: Болоховець Юрій Віталійович, Голова Державного агентства лісових ресурсів України, у своєму виступі зупинився на ролі інституту в підготовці фахівців для галузі, вказав на проблеми, які наразі стоять перед державними підприємствами, звернув увагу присутніх на проведенні щорічного моніторингу працевлаштування випускників лісогосподарських спеціальностей у структурі Агентства, зазначивши при цьому на високому рейтингу та позитивних відгуках виробничників про рівень фахової підготовки випускників НУБіП України. Філінська Людмила Дмитрівна, директорка КП УЗН Дарницького р-ну м. Київ, зупинилась на працевлаштуванні випускників за спеціальністю садово-паркове господарство та проблемах, з якими стикаються сьогодні комунальні підприємства у сфері благоустрою урбанізованорго середовища.
Директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида озвучив питання відновлення підготовки та введення до переліку спеціальностей МОН України спеціальності «Мисливське господарство», що викликало бурхливе обговорення серед членів ради. Цю ідею підтримав і Голова ДАЛР України Юрій Болоховець, директор відокремленого підрозділу НУБіП України «Боярська ЛДС» Анатолій Карпук. Начальник управління кадрового забезпечення та роботи з міжнародних відносин Державного агентства лісових ресурсів України Алла Святецька зазначила на необхідності повернення ступеневої підготовки фахівців даної спеціальності. Голова Товариства лісівників України, завідувач кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції НУБіП України Юрій Марчук звернув увагу присутніх на необхідності проведенні глибоко моніторингу та аналізу потреби майбутніх фахівців спеціальності «Мисливське господарство» для державних і приватних підприємств. Було прийнято рішення, спільно з ДАЛР України та УТМР вивчити питання доцільності відновлення спеціальності «Мисливське господарство» та за необхідності звернутись з клопотанням до МОН України.

У доповіді на тему «Особливості підготовки фахівців освітньо-наукового рівня доктор філософії», директор НДІ лісівництва і декоративного садівництва Роман Василишин, ознайомив присутніх із нововведеннями при підготовці наукових кадрів. Зокрема, було відмічено особливості підготовки докторів філософії, докторів наук та захист кандидатів наук за старими спеціальностями.
Директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида проінформував присутніх про відзначення 123-ї річниці заснування НУБіП України та відповідні заходи, які будуть проводитись впродовж 26-28 травня.
Голова ради роботодавців, Ігор Мельник, зупинився на сьогоденні та перспективі розвитку деревообробної галузі та меблевих технологій.

Секретар ради роботодавців С. Ковалевський,
заступник директора ННІ ЛіСПГ О.Соваков.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook