ТРАДИЦІЙНА ПІДГОТОВКА АВАРІЙНИХ КОМІСАРІВ НА КАФЕДРІ ГЛОБАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ ЕКОНОМІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ В ННЛ «AGMEMOD»

March 31, 2021
НУБіП України

Хоча б над тобою було сто вчителів – вони будуть безсилі,

якщо ти не зможеш сам змусити себе до праці і сам вимагати її від себе

Василь Сухомлинський


   Щороку на кафедрі глобальної економіки економічного факультету традиційно проводиться заходи присвячені підготовці аварійних комісарів у рамках виконання умов договору про співробітництво між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Національним банком України № 102848 від 09.02.2021 (№ 43 від наказ по НУБіП України № 248 від 18.03.2021). Як зазначає наша колега, Наталія Герасименко, аварійні комісари – це експерти, які з’ясовують причини настання страхового випадку та визначають розмір збитку. Аварійні комісари мають відповідати кваліфікаційним вимогам, установленим діючим законодавством.

    Підставою для з’ясування причин та обставин настання страхового випадку і визначення розміру збитків є заява страхувальника. Ось саме в цьому аспекті проведення консультацій з питань наукових досліджень осіб, які здійснюють діяльність з визначення причин настання страхового випадку в сільському господарстві відбулося в період з 20 березня 2021 року до 26 березня 2021 року, де з привітальним словом виступила завідувач кафедри глобальної економіки, доктор економічних наук, професор Наталія Вдовенко, надзвичайно цікаві лекції прочитала завідувач кафедри банківської справи та страхування Любов Худолій, прийняли участь і НПП кафедри доктор економічних наук, професор Жемойда Олександ Віталійович, Наконечна Катерина Віталіївна, Михальчишина Лариса Гаврилівна, Кірейцева Олена Василівна, Яцун Анастасія Григорівна. Важливою є підготовка аварійних комісарів в контексті розроблення методичних підходів до запровадження механізмів, принципів, методів галузевого регулювання» визначають поточний і перспективний розвиток галузей аграрного сектору економіки в умовах глобальних трансформаційних процесів та з урахуванням вимог глобального економічного середовища.

Додаткова інформація
Основні нормативні документи, що регулюють та сприяють діяльності аварійних комісарів в Україні.
  Податковий кодекс України.
  ЗУ «Про страхування».
  ЗУ «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою».
  Постанова КМУ від № 8 05.01.1998 «Про затвердження типового положення про організацію діяльності аварійних комісарів».
  Розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг 02.06.N 327 «Про затвердження кваліфікаційного мінімуму для осіб, які здійснюють діяльність з визначення причин настання страхового випадку в сільському господарстві (аварійних комісарів)».
  Розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг 18.08.N 544 «Про затвердження кваліфікаційного мінімуму для осіб, які здійснюють діяльність з визначення причин настання страхового випадку та розміру збитків (аварійних комісарів) при страхуванні наземних транспортних засобів (крім засобів залізничного транспорту).

Коробова Наталія Миколаївна, к.е.н.,
Доцент кафедри глобальної економіки
економічний факультет НУБіП України


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook