Використання даних державних реєстрів стало темою чергового вебінару від кафедри ТІДП

27 April 2021, 0:38

 

У житті кожного, хто прагне професійного зростання та успіху, завжди виникає потреба пізнати більше. Помічником у такому пізнанні є вебінари, які сприяють не лише поглибленню уже набутих знань, а й правовій самоосвіті і правовому всеобучу. Для цього достатньо лише бажання та підручні засоби для зв’язку.

26 квітня 2021 року кафедра теорії та історії держави і права провела черговий вебінар для усіх бажаючих студентів-правників. Цього разу темою зустрічі були державні реєстри даних та особливості їх використання.

 

Світлана Авраменко висвітлила структур Єдиного державного реєстру судових рішень (ЄДРСР), розглянуто можливості пошуків необхідної інформації або потрібного рішення. На прикладах продемонстровала хід пошуку, а також детально роз’яснила, яка інформація повинна бути прихована в судових рішеннях.

   

 

Наступну секцію "Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" презентував Карім Ємельяненко. Доповідачем було представлено Єдиний реєстр в системі електронних сервісів України, а також як зручний засіб для пошуку та здобуття офіційної інформації через безкоштовний запит. Адже даний реєстр є одним з основних в будь-якій господарській діяльності і яким користуються юристи в сучасному комплайєнсі. Доповідач на власному прикладі показав практичне застосування даного сервісу Міністерства юстиції України як обов'язкову навичку якою має володіти майбутній юрист.

 

 

Олена Чомахашвілі розказала про те, які саме об'єкти інтелектуальної власності потребують державної реєстрації та зробила огляд, які є реєстри у сфері інтелектуальної власності в Україні. Разом з учасниками вебінару розглянули як знайти необхідну інформацію, проаналізували категорії пошуку та ключові слова. Детально розглянули можливість відслідковувати стан діловодства за поданою заявкою на різні об'єкти промислової власності, а саме торговельну марку, промисловий зразок, винахід та корисну модель. Розглянули свідоцтва на твір та здійснили спробу перевірки оригінальності документу, тобто завантажили оригінал свідоцтва за вказаним кодом.

 

 

Відведений час злетів швидко. Слова вдячності та коментарі від слухачів свідчили про те, що захід був для них цікавим та корисним. Тож чекаємо усіх на наших майбутніх заходах!

 

Олена Чомахашвілі,

доцентка кафедри теорії та історії держави і права

Карім Ємельяненко,

кандидат юридичних наук, старший викладач кафедри

Світлана Авраменко,

кандидатка юридичних наук, асистентка кафедри

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook