Відкрита лекція «АГРОТЕХНІЧНІ РОБОТИ НА САДОВО-ПАРКОВИХ ОБ’ЄКТАХ»

16 March 2021, 13:29
Київ
16 березня 2021 р. відбулася відкрита онлайн-лекція к.с.-г.н., доцента кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну Суханової Ольги Анатоліївни для студентів 4 курсу ОС «Бакалавр» за спеціальністю «Садово-паркове господарство» з дисципліни «Садово-паркове будівництво» на тему «АГРОТЕХНІЧНІ РОБОТИ НА САДОВО-ПАРКОВИХ ОБ’ЄКТАХ».

 

При розгляді оголошеної тематики лекції були розкриті питання організації та умов проведення садивних робіт на ландшафтних об’єктах. Для формування та реконструкції високодекоративних, стійких, антропотолерантних насаджень на об’єктах ландшафтного будівництва необхідно застосовувати садивний матеріал відповідних груп (з оголеною кореневою системою чи з оформленою грудкою землі; сіянці, саджанці, великомірний тощо) для визначеного функціонального призначення об’єкту, типів посадок тощо.

 

Особливої уваги вимагають питання, пов’язані з підбором асортименту рослин та забезпеченням відповідних умов їх зростання в насадженнях урбокомплексів, особливо в вуличних посадках. Ці насадження потребують застосування спеціальних систем, матеріалів, використання новітніх технологій при формуванні грунтового середовища в поєднанні з елементами дорожнього полотна, комунікацій тощо. Під час лекції, за використання засобів унаочнення, були детально розглянуті сучасні прийоми з формування таких систем для оптимального зростання та розвитку рослин в умовах міста. За рахунок застосування подібних систем насадження великих мегаполісів можуть стати окрасою та гідністю їх жителів.

 
 

   

         

Студенти, колеги та присутні відмітили високий рівень викладання дисципліни доц. Сухановою О.А., різноманітність методів та прийомів подання матеріалу, вдале використання засобів унаочнення при розгляді питань, визначених в структурі лекції.

 

Олена Колесніченко,

завідувачка кафедри ландшатної

архітектури та фітодизайну,

доктор біологічних наук, професор

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook