Робота міжнародних медико-санітарних правил в умовах епідемічних загроз
Для спеціалістів та працівників, що займаються виробництвом молока, молокопродуктів та м’яса відбувся навчальний вебінар, який організував консультаційний центр АВМ спільно з USAID AGRO. Співробітники кафедри ветеринарної гігієни ім.проф.А.К.Скороходька, враховуючи актуальність профілактичних заходів проти зараження коронавірусною інфекцією, також долучились до вебінару.
Під час проведення online конференції надавались рекомендації з профілактики захворювань, на прикладі Covid -19, для різних видів господарств, враховуючі обсяги виробництва, кількість працівників на підприємстві, також висвітлювалась актуальність кадрового резерву в критичних умовах, організація вахтового методу роботи (впродовж 2-х тижнів) для великих підприємств, розділення виробничих потоків і уникнення перехресного зараження та ін.
Згідно останніх даних, основні шляхи передачі коронавірусної інфекції – це аерозольний, повітряно-пиловий та фекально-оральний шляхи, тому дотримання дистанції, вологе прибирання і обробка рук є необхідними умовами профілактики.
Юлія Гриб, асистент кафедри