Сучасні тенденції в сільському господарстві

December 1, 2020
Зустрічі з визначними вітчизняними і зарубіжними науковцями та практиками стали хорошою традицією для викладачів та здобувачів вищої освіти факультету аграрного менеджменту.  Так, 30 листопада в межах співпраці кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського з Німецько-українським агрополітичним діалогом при Національній асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України «Дорада» була поведена онлайн лекція: «Сучасні тенденції в сільському господарстві». Спікером даного заходу виступив  др. Райнер Лангош, професор Вищої школи Нойбранденбург.
 
 
У своєму виступі др. Райнер Лангош розкрив багато актуальних та своєчасних питань щодо сучасного стану сільського господарства Німеччини та України; розказав про тенденції технічного прогресу, розвиток продуктивності, збільшення інвестицій в сільське господарство тощо.
 
Разом з цим, під час зустрічі учасники мали можливість отримати відповіді на запитання: які зміни відбулися у cпільній аграрній політиці, які чинники вливають на прийняття управлінських рішень у сільському господарстві, яка інформація необхідна для фермерів та інші.
 
 
На думку др. Райнер Лангош, одне з головних завдань закладів вищої освіти -  сформувати в студентів цінності та компетентності, а також дати  їм можливість розвиватись як особистості. Саме тому досить важливо, щоб під час навчання в університеті у студентів формувалися навички, які вкрай важливі для майбутніх фахівців аграрної сфери: економічне мислення, правові знання, загальні фахові знання, управління персоналом,  вміння працювати в команді, іноземні мови тощо.
 
 
В цілому, др. Райнер Лангош продемонстрував високий рівень професіоналізму і педагогічної майстерності, викликав інтерес аудиторії до поставленої проблеми. По закінченню доповіді відбулася жвава дискусія зі студентами та гостями он-лайн зустрічі. Зокрема, цікавою була думка професора з приводу виробництва генно-модифікованої продукції.
 
 
 
Підсумовуючи результати виступу, др. Райнер Лангош відзначив, що підготовка фахівців аграрного спрямування є важливим напрямом української та німецької освіти. При цьому випускники, що здобули ґрунтовну теоретичну та практичну підготовку у закладах вищої освіти, нині є затребуваними спеціалістами, яких залучають для реалізації багатьох вітчизняних та зарубіжних проектів.
Ганна Харченко,
доцент кафедри менеджменту ім.проф.Й.С. Завадського
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook