Майстер-клас з успішної торгівлі криптовалютою від практикуючого трейдера

November 24, 2020
  23 листопада 2020 року  відбулося чергове засідання гуртка «Брокер» на якому було проведено майстер-клас з успішної торгівлі крипто валютою практикуючим трейдером Максимом Бростівським. В засіданні взяли участь члени гуртка, а також студенти 3 курсу спеціальності «Економіка», які вивчаючи курс «Основи біржової діяльності» та виявила зацікавленість даною тематикою.
  На початку засідання керівник гуртка к. е. н., доцент Любов Панкратова здійснила короткий екскурс в історію виникнення крипто валют, їх місце на сучасному ринку фінансових інструментів та перспективи розвитку.
  Максим Бростівський розпочав свою презентації з інформації про рейтинг крипто валют за популярністю, охарактеризував кожну з них та виділив ті види крипто валют, які на його погляд є сьогодні досить перспективними для торгівлі.
  Далі було розглянуто практичний механізм торгівлі крипто валютою на торговій платформі Binance ( https://www.binance.com/)/. Користуючись інструментами торгової платформи Максим продемонстрував, як виглядає «біржова склянка котирувань» (англ. DOM, Depth of Market) і як користуватися  таблицею заявок (ордерів) на купівлю і продаж крипто валюти чи цінних фінансових інструментів (товарних та фондових ф`ючерсів,  тощо).

  Далі, було розглянуто окремі елементи фундаментального аналізу та як вони впливають на біржові котирування. Користуючись можливостями торгової платформи було розглянуто окремі елементи технічного аналізу, такі як цінові тренди, лінії супротиву та підтримки, певні фігури («голова плече», «зростаючий клин», «падаючий клин», «прямокутник», «ведмежий прямокутник», «трикутники», гепи і т.п.).

  Студентів зацікавила інформація про реальну торгівлю і коли настала черга питань і відповідей, гуртківці активно включилися в роботу. Зокрема, студент 1 курсу скороченого терміну, спеціальність «Економіка» Олексій Цвик запитав, як відкрити власний гаманець і чи є якісь застереження, щодо перерахунку коштів? Студент 3 курсу. Спеціальність «Економіка» Владислав Захаренко уточнив, яка валюта найбільш перспективна і надійна? Анна Старинська хотіла зрозуміти, що таке маржа і як вона формується? Також, студентів цікавили такі важливі питання, як – з чого почати, скільки потрібно коштів мати на рахунку і т.п.

  Питання торгівлі крипто валютою непросте і за один майстер-клас звісно його не осилити, тому домовилися зустрітися ще раз в наступному семестрі. Також Максим Бростівський пообіцяв свою посильну допомогу початківцям, яких сильно зацікавила  ця тема.

 

Керівник гуртка

к. е. н, доцент Любов Панкратова

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook