Засідання кафедри економіки праці та соціального розвитку

November 20, 2020

 19 листопада 2020 року було проведено чергове засідання кафедри економіки праці та соціального розвитку, на якому були присутні: завідуючий кафедри д.е.н., професор Єрмаков О.Ю., д.е.н., професор Терещенко В.К., д.е.н., професор Ткачук В.А., к.е.н., доцент Гаврилюк І.П., к.е.н. доцент Нагорний В.В., к.е.н., доцент Балан О.Д., к.е.н. доцент Гребеннікова А.А., к.е.н. доцент Ланченко Є.О, к.е.н., ст.викладач Костюк Т.О., ст. викладач Коваленко Л.В., к.е.н., ас Рубан О. О.

На порядку денному розглядалися слідуючи питання:
1. Підсумки роботи 74-ї студентської конференції (доповідач Балан О.Д.).
2. Інформація про виконання НДР по ініціативних наук. темах (доповідачі: Єрмаков О.Ю., Ланченко Є.О.).
3. Звіт доц. Ланченка Є.О. про викладацьку діяльність і рекомендацію на конкурс на посаду доцента кафедри.
4. Різне.

    Згідно до порядку денного по-першому питанню слухали к.е.н., доцента Балана Олександра Дмитровича, який відмітив , що студенти презентували свої теми під час доповідей у підготованих, ілюстрованих матеріалах. Кожен учасник намагався якомога глибше висвітлити свої отримані результати і бути лаконічним у наданих відповідях.
    Виступи учасників були досить змістовні та викликали цікаві дискусії, студенти обґрунтовано давали відповіді на питання учасників конференції, що говорить про поглиблену підготовку до участі та опрацювання необхідного матеріалу на високому фаховому рівні.
Студентська науково-практична конференція об’єднала дистанційно студентів спеціальності 051 "Економіка" та 072 "Фінанси, банківська справа та страхування" різних рівнів освіти та курсів, а також викладачів кафедри для обговорення проблематики економіки праці та соціального партнерства. Всі учасники переконались у тому, що ще є досить багато актуальних тем для дослідження та висвітлення.
   За підсумками проведеної студентської конференції підготований звіт та сформований збірник тез доповідей, який буде розміщено на сайті кафедри економіки праці та соціального розвитку.
   Підсумовуючи результати роботи секції, вважаємо, що представлені наукові дискусії, які відбувалися на конференції з питань економіки праці та соціального партнерства – це початок реалізації реформ в соціально-економічній сфері України, а мета науково-практичної студентської конференції досягнута в повній мірі.
  По-другому питанню обговорили звіти про результати наукових досліджень з ініціативної теми «Наукові засади ефективного господарювання в агропромисловому виробництві» . Науковий керівник: д.е.н., професора Єрмакова О.Ю. та заключний звіт к.е.н., доцента Ланченка Є.О. про результати науково-дослідної роботи з ініціативної наукової теми «Удосконалення системи соціально-трудових відносин у сільському господарстві» (№ держреєстрації 0116U001709). Рецензент: завідувач кафедри обліку і оподаткування Білоцерківського національного аграрного університету, д.е.н., професор І.В. Свиноус.

      По-третьому питанню слухали звіт доц. Ланченка Є.О. про викладацьку діяльність і рекомендацію на конкурс на посаду доцента кафедри.
В обговорені прийняли участь всі члени кафедри. Було відмічено що Ланченко Є. О. у 2002 р. закінчив економічний факультет Національного аграрного університету. З квітня 2005 р. працює на кафедрі економіки праці та соціального розвитку. Його педагогічний стаж становить більше 14 років.
   Доцент Ланченко Є.О. проводить лекційні й практичні заняття для студентів ОС «Бакалавр» із дисциплін: «Економіка праці й соціально-трудові відносини», «Ринок праці», «Соціально-економічний розвиток сільських територій» на економічному факультеті та «Економіка праці й соціально-трудові відносини» – факультеті інформаційних технологій. У 2016 р. ним атестовано електронний навчальний курс «Економіка праці й соціально-трудові відносини» Євгеній Олександрвоич є керівником бакалаврських і магістерських робіт, наставником академічної групи.
      Ланченко Є. О. провів відкриту лекцію 2 березня 2020 р. У 2017 р. проходив підвищення кваліфікації в ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України (має свідоцтво), у 2020 – НУБіП України (отримав сертифікати), Інституті громадянського суспільства (м. Київ, має сертифікати) тощо.
За час роботи в університеті Ланченко Є. О. зарекомендував себе відповідальним і старанним працівником. Ним опубліковано 133 праці, зокрема 2 монографії, 2 підручники, 3 навчальні посібники, 1 довідник, 37 наукових фахових статей тощо. Ланченко Є. О. є науковим керівником ініціативної наукової теми «Удосконалення системи соціально-трудових відносин у сільському господарстві» (номер держреєстрації 0116U001709), у якій приймають участь викладачі й студенти економічного факультету.
    У серпні 2020 р. доцент Ланченко Є. О. подав до захисту докторську дисертацію та відповідні супровідні документи в спеціалізовану вчену раду. За даними Google Scholаr h index Ланченка Є. О. становить 9. Відповідно до системи оцінки трудової діяльності в НУБіП України показник рейтингу доцента Ланченка Є.О. за 2019 рік становить 2,11.
   Позитивно оцінюючи навчальну, наукову й навчально-методичну роботу Ланченка Є. О., враховуючи його рівень кваліфікації та більш як 14 річний досвід педагогічної діяльності, позитивні особисті якості, кафедра прийняла рішення рекомендувати доцента Ланченка Євгенія Олександровича на посаду доцента кафедри економіки праці та соціального розвитку
Незважаючи на карантин, кафедра економіки праці та соціального розвитку продовжує вести активну діяльність та налаштовувати ефективну роботу.     

  Зокрема, учасники засідання обговорили важливі моменти життєдіяльності кафедри під час карантину; поділились досвідом використання різних платформ для дистанційного навчання; зачепили питання ефективної профорієнтаційної роботи, підготовки до зимової сесії 2020-2021 навчального року та нові аспекти проектної і науково-інноваційної діяльності.

Серед актуальних питань:

  • особливості вступної кампанії та результати профорієнтаційної роботи;
  • реалізація дистанційного навчання;
  • особливості електронного навчання;
  • підготовка до дистанційної постерної атестації магістрів 2го року навчання, яка запланована на 23.11.2020р.

І як підсумок засідання кафедри, до основних висновків було долучено найважливіший – берегти здоров’я (своє та близьких) та надавати всебічну підтримку студентам у навчанні!!!


Секретар кафедри економіки праці та соціального розвитку
старший викладач Лариса Коваленко

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook