Курси з харчової безпеки Penn State University, USA

October 21, 2020

        В результаті тісної співпраці з Університетом штату Пенсильванія (США) влітку 2018 року вперше в НУБіП України було проведено короткий курс з харчової безпеки (Short course of Penn State Food safety) професорами кафедри наук про харчові продукти (PennStateUniversity, USA).

Курс проводився англійською мовою та ознайомив слухачів із принципами виробництва продуктів харчування безпечних для здоров’я людини, відзначився великим об’ємом інформації про можливі шляхи потрапляння у продукти харчування небезпечних біологічних, хімічних та фізичних забруднювачів із зазначенням конкретних прикладів, що сталися у США та інших країнах. Лекції проходили у тісному контакті із слухачами, що допомагало разом вирішувати певні питання або моделювати ситуації відповідно до теми. Проведений курс об’єднав фахівців різних спеціальностей та галузей, пов’язаних із виробництвом продуктів харчування та контролювання їхньої якості і безпеки.
Успіх проведеного курсу та висока зацікавленість у ньому українських спеціалістів харчової промисловості спонукав до продовження співпраці у цьому напрямку. Новий двотижневий інтенсивний курс «Основи безпеки та якості харчових продуктів для фахівців харчової промисловості» («Fundamentals of Food Safety and Quality Workshop for Food Processing Professionals») було заплановано на травень 2020 року. Метою курсу було оволодіння учасниками знань, вмінь та практичних навичок вирішення виробничих проблем в процесі виготовлення харчових продуктів, ознайомлення із міжнародними практиками та підвищення комунікативних здібностей англійською мовою. Однак, через пандемію COVID-19 та суворим карантином як в Україні, так і в США, тренінг перенесено на весну 2021 року.
Натомість, Університет штату Пенсильванія (США) та НУБіП України вирішили провести низку безкоштовних підготовчих Zoomвебінарів для потенційних учасників семінару з безпеки харчових продуктів 2021 року. Вебінари будуть присвячені: правилам безпеки харчових продуктів у Сполучених Штатах, які стосуються харчових операцій. Теми включатимуть GMP (або Належну виробничу практику) і HACCP (або Критичні контрольні точки аналізу небезпеки). Впливу COVID-19 на операції з харчовими продуктами та проблеми безпеки харчових продуктів із маркуванням «свіжі».
Семінари будуть проводитися англійською мовою. Кожне заняття матиме обмежену кількість місць для учасників для продуктивного діалогу. Не упустіть чудову нагоду ознайомитись як із практиками безпеки харчових продуктів, так і вдосконалити знання англійської мови.
Зареєструватись на Вебінари можна за посиланням: https://extension.psu.edu/penn-state-ukraine-food-safety-seminar-u-s-food-regulations-in-english-language
 
Доцент кафедри фітопатології,
кандидат біологічних наук,
старший науковий співробітник                                             Н.М. Волощук
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook