ЗУСТРІЧ З ВИПУСКНИКОМ І ПРОВІДНИМ ФАХІВЦЕМ ФРАНЦУЗЬКОЇ КОМПАНІЇ AGRITEL

5 December 2019, 21:07

 

     Михайло Пономаренко, який нещодавно закінчив наш університет, сьогодні вже працює провідним фахівцем у французькій аналітичній компанії Agritel. Він завітав до своєї alma mater на випускову кафедру для того, щоб поділитись досвідом та своїми практичними успіхами зі студентами спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».


     На зустрічі з магістрами наш випускник акцентував свою увагу на виключній перспективі спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та значній потребі на ринку праці у фахівцях, здатних користуватись перевагами біржового ринку при аналізі, оцінці ринкової ситуації та хеджуванні цінових ризиків.




       Доповідач пригадав, як ще кілька років тому він сидів в лабораторії біржової діяльності НУБІП України і слухав лекції з біржового ринку у професора М. Солодкого про хеджування цінових ризиків ф’ючерсами та опціонами, а сьогодні успішно на практиці використовує отримані знання. Він забезпечує консультацію та розробку торгових стратегій, управління ціновими ризиками для вітчизняних фермерів, агрохолдингів та зернотрейдерів. Завдяки своїй наполегливості та високій працездатності, ще під час навчання, кафедра делегувала на стажування Михайла в агропромислову компанію «Пан Курчак», де він залишився працювати, а пізніше його знання з аналітики та біржової діяльності надали можливість працевлаштуватись в іноземній компанії Agritel, що стала новим етапом його кар’єрного зростання.


     Agritel – французька компанія, що є лідером з управління ціновими ризиками на аграрних ринках і базується у Франції, Україні та Китаї. В Україні компанія працює з 2009 р. і ділиться своїм досвідом у чотирьох напрямах: навчанні, інформаційному забезпеченні, консультаційному супроводі і прогнозуванні. Серед переваг роботи компанії є розробка стратегій торгівлі та управління ціновими ризиками на біржових ринках аграрної продукції.
Необхідно зазначити, що кафедра біржової діяльності і торгівлі тісно співпрацює з компанією Agritel у межах підписаної угоди про співробітництво з НУБІП України. Генеральний директор українського офісу компанії Олів’є Буйе приділяє багато уваги освітнім програмам, у тому числі забезпечує практичне стажування наших студентів. Це значна можливість отримати практичний досвід у компанії міжнародного рівня.
    В Agritel вже пройшли стажування під час виробничої практики та працевлаштувались 15 магістрів кафедри. Нині – це одна з провідних іноземних компаній, де працює багато наших випускників.
     Кафедра біржової діяльності і торгівлі високо цінує співпрацю з компанією Agritel та сподівається на її поглиблення у напрямі практичного навчання та працевлаштування наших студентів.


    Адже, тільки тісна співпраця з роботодавцями – це запорука успішної підготовки висококваліфікованих і конкурентоспроможних фахівців на ринку праці!


Валентина Яворська,
доцент кафедри біржової діяльності і торгівлі

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook