09.09.2020 року відбулося засідання кафедри економіки праці та соціального розвитку

September 11, 2020

На жаль, події, які відбуваються сьогодні у світі через коронавірус, зобов’язують людей пристосовуватися до нових умов життя, роботи і навчання. Зокрема в нашому університеті навчання студентів відбувається в дистанційній формі. Але робота працівників кафедр і факультетів не може обмежуватись тільки викладанням дисциплін в навчальному порталі НУБіП України. Є потреба і в спілкуванні між викладачами для того, щоб обмінюватись досвідом роботи, обговорювати питання, які накопичились за певний час.

09.09.2020 року відбулося засідання кафедри економіки праці та соціального розвитку, на якому були розглянуті слідуючи питання;

  • Розгляд дисертаційної роботи аспіранта кафедри Cолоненчука Івана Вікторовича про хід виконання дисертаційної роботи по темі «Державне регулювання ринку енергоресурсів в Україні» за спеціальністю 051 «Економіка». Науковий керівник, д.е.н., професор Ткачук В.А.
  • Обговорення відкритої лекціїї к.е.н., доцента Нагорного Віталія Володимировича, з дисципліни "Соціальна відповідальність бізнесу"
  • Про рекомендацію к.е.н. Нагорного В.В. щодо присвоєння вченого звання доцента по кафедрі економіки праці та соціального розвитку.
  • Різне.

 

По-першому питанню було розглянуто представлені результати дисертаційного дослідження Cолоненчука Івана Вікторовича по темі «Державне регулювання ринку енергоресурсів в Україні», що подається на здобуття наукового ступеня кндидата економічних наук, є кваліфікаційною науковою працею та завершеним науковим дослідженням, яке відповідає спеціальності 051 «Економіка. Автором досягнуто мету і вирішено задачі, поставлені у дисертації.

Враховуючи актуальність теми дослідження, обґрунтованість отриманих результатів, наукову новизну і практичне значення виконаних досліджень, достатню повноту викладення матеріалів дисертації в опублікованих працях, їх апробацію тощо, кафедра вважає за можливе рекомендувати дисертаційну роботу Cолоненчука І. В. на тему «Державне регулювання ринку енергоресурсів в Україні», подану на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук за спеціальністю 051 «Економіка» для подальшого проходження до захисту.
Рішення прийнято одноголосно.

По-другому питанню викладачі кафедри прийняли активну участь в обговоренні відкритої лекції к. е. н. доцента кафедри Нагорного Віталія Володимировича з дисципліни «Соціальна відповідальність бізнесу» на тему: «Формування відносин роботодавців із працівниками на засадах соціальної відповідальності» яка відбулася 8 вересня 2020 року в ауд. 408 навчального корпусу № 10. Лекційний матеріал був викладений для студентів 2 курсу скороченого терміну навчання 10 групи спеціальності 071 «Фінанси, банківська справа та страхування». На лекції були присутні такі викладачі кафедри: д.е.н., професор, завідувач кафедри Єрмаков О.Ю., к.е.н., доцент Балан О.Д., к.е.н., доцент Гребеннікова А.А., к.е.н., доцент Гарилюк І.П., старший викладач Коваленко Л.В., асистент к.е.н., Рубан О.О., а також завідувач кафедри організації підприємництва та біржової діяльності, д.е.н., професор Ільчук М.М. та заступник декана економічного факультету к.е.н. Воляк Л.Р.
   Завідувач кафедри, д.е.н., професор Єрмаков О.Ю. зазначив, що лекція для студентів, яка була проведена Нагорним В.В. є складовою навчальної програми дисципліни «Соціальна відповідальність бізнесу» та була прочитана з використанням матеріалів унаочнення та комп’ютерних технологій та з дотриманням усіх необхідних вимог. Усі студенти активно працювали під час лекції, а по закінчені лекції задавали запитання.
   Завідувач кафедри запропонував відкриту лекцію оцінити позитивно та вважати, що вона проведена на високому науково-методичному рівні.
  Всі викладачі кафедри одноголосно схвалити результати відкритої лекції доцента кафедри економіки праці та соціального розвитку Нагорного Віталія Володимировича з дисципліни «Соціальна відповідальність бізнесу» на тему «Формування відносин роботодавців із працівниками на засадах соціальної відповідальності», яка відбулася 8 вересня 2020 року в аудиторії 408 навчального корпусу № 10 (лекційний матеріал був викладений для студентів 2 курсу скороченого терміну навчання 10 групи (спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування») та визнати, що вона проведена на високому науково-методичному рівні й відповідає вимогам, що висуваються закладами вищої освіти ІІІ-IV рівнів акредитації до проведення лекцій. Було розглянуто питання щодо присвоєння вченого звання доцента по кафедрі економіки праці та соціального розвитку к.е.н. Нагорному Віталію Володимировичу.
   Заслухавши та обговоривши Звіт про науково-педагогічну діяльність доцента кафедри, к.е.н. В.В. Нагорного, кафедра економіки праці та соціального розвитку відзначила, що В.В. Нагорний працює на кафедрі з вересня 2015 року на посаді асистента кафедри, з лютого 2017 року – старшого викладача кафедри, а з березня 2018 року – доцента кафедри. Загальний стаж науково-педагогічної роботи складає 5 років.

На підставі рішення кафедри економіки праці та соціального розвитку доцента кафедри економіки праці та соціального розвитку, к.е.н. Нагорного Віталія Володимировича рекомендовано до присвоєння йому вченого звання доцента по кафедрі економіки праці та соціального розвитку.
    Викладачі кафедри привітали к.е.н., доцента Альону Анатоліївну Гребеннікову з проходженням атестації та рекомендацією атестаційної комісїї до викладання дисциплін кафедри англійською мовою.
  Також були обговорені й інші питання роботи кафедри. На цьому порядок денний засідання був вичерпаний. Співробітники повернулись до виконання своїх справ.

Бажаємо всім успіхів у роботі та міцного здоров’я!

Лариса Коваленко 
старший викладач кафедри економіки праці
та соціального розвитку  
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook