Викладачі кафедри фінансів відвідали Національний історико–культурний заповідник «Качанівка»

August 31, 2020

 

          29 серпня 2020  року викладачі кафедри фінансів ознайомилися із знаковою сторінкою історії української культури, відвідавши Національний історико–культурний заповідник «Качанівка».

Палацовий ансамбль у Качанівці створений 1981 року на основі парку дворянської садиби заснованої в 1770-х роках. На сьогодні він єдиний  серед українських садиб, що зберігся в комплексі.

Завдяки відомим меценатам та державним діячам, які до початку жовтневого перевороту володіли палацом, він став місцем, де надихалися творчі люди, володарі пера та пензля.

До розкішної садиби приїздили та надовго залишалися талановиті письменники, композитори та художники, які згодом стануть справжніми класиками  українського мистецтва, серед них Марко Вовчок, Тарас Шевченко, Микола Гоголь, Микола Маркевич,  Семен Гулак-Артемовський.

Качанівка – це шедевр створений людиною та природою. Перебуваючи в маєтку неодмінно відчуваєш гордість, що знаходишся там, де колись творили велетні української культури та мистецтва.

 

Викладачі отримали незабутні враження познайомившись з архітектурою палацу, виставкою картин відомих художників та прогулянкою дивовижними парковими алеями.

Надія Мрачковська,

доцент кафедри фінансів 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook